#pit #podatki #zlodzieje No fajnie że macie zwrot podatku (╯°□°)╯︵┻━┻ Nie opłaca się pracować w tym państwie zasranym, nie dość, że mi #!$%@? 30% podatku za 2. próg, to jeszcze im mało pijawkom. Ktoś przebije?
@Eustachiusz: Ja mam podobnie bo zlozylem ze z zona wyjdze ponizej progu (oczywiscie to nie prawda ale wolalem te pieniadze miec od razu i zainwestowac). Wyjdzie mi doplaty z 5tys bo odejmuje dzieci i zona mi troche buforu zrobila. Ogolnie niestety trzeba sie przyszykowac na to ze placac 12% a nie 32% bedziesz musial sporo dorzucic :P
@rockip: ale wtedy limit ZUSu odchodzi - ja przykladowo ostatnie 3 miesiace mialem o wiele wyzsza pensje ze wzgledu na to ze tych kilku tys do ZUSu nie odprowadzalem juz (+ fakt ze rozlcizalem sie po 1 progu bo zlozylem PIT2 o takie rozliczenie).
@adeekk1989: tak, ale jak wchodzisz w drugi próg to pomimo nie płacenia tych składek na emerytalne i rentowe, podatek jest na tyle wysoki że i tak do ręki dostajesz wyraźnie mniej niż na początku roku.
No fajnie że macie zwrot podatku (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Nie opłaca się pracować w tym państwie zasranym, nie dość, że mi #!$%@? 30% podatku za 2. próg, to jeszcze im mało pijawkom.
Ktoś przebije?
Ogólnie to współczuje (╯︵╰,)
@Eustachiusz: rozlicz się z żoną i dziećmi.( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Eustachiusz: tyle, że Ty tego 30% nie płaciłeś, więc teraz musisz to wyrównać XD
@Eustachiusz: fiu fiu, na biednego nie trafiło ( ͡° ͜ʖ ͡°)