Wpis z mikrobloga

Mireczki, jaki #samochod #kombi? Budżet takie 150-180k, nowy albo używany 2-3 letni.

Zastanawiam się nad:
* #mazda 6 kombi
* #skoda octavia kombi
* #hyundai i30 wagon
* #volvo v60 - używane mieściłoby się w budżecie.

Serce podpowiada mazda 6, ale ta generacja ma już 11 lat...

Moje wymagania - ma być pojemny (wrzucam rower do bagażnika i jazda), ma być ładny ( ͡° ͜ʖ ͡°), nie potrzebuję nie wiadomo jakich bajerów, jeżdzę spokojnie.
  • 10
  • Odpowiedz
octavia kombi

@grzegorz_8: w tym budżecie powinieneś mieć superba który jest klasowo odpowiednikiem mazdy6.
W tym segmencie ciężko o bardziej pojemny samochód.
Wygląd - rzecz gustu.
  • Odpowiedz
@grzegorz_8: z tego grona wykreśliłbym volvo bo jest ciasne i bagaznik ma tylko 529l, Mazda jeszcze mniej tylko 522l. To naprawdę mało. Z ww to polecam Octavię ze wzgledu na duży bagaznik (610l). I40 też ma duży bagaznik 600l i długą gwarancję.

Jednak może rozważ Superba lub Passata bo mają największe bagażniki 640 i 650l.
Podobno Passat najlepiej się prowadzi i jest najlepiej wyciszony. Mozesz mieć wersję 4x4, klejone szyby, masaż
K.....n - @grzegorz_8: z tego grona wykreśliłbym volvo bo jest ciasne i bagaznik ma t...

źródło: fb3f2aad-545c-40b2-b8d4-adc8826a6c29

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Kubilaj_Chan: Jasne, dzięki za wyczerpującą recencję skody ;) Tak, mam zamiar pójść na jazdę próbną. Motoryzacja nigdy mnie nie jarała, więc muszę nadrabiać wieloletnie zaległości :D
  • Odpowiedz
@grzegorz_8: zasadniczo produkowali do 20 roku (tak samo jak i40, niestety hyu/kia wycofały z europy segment D), jakąś z końcówki produkcji z niskim przebiegiem powinieneś ogarnąć w okolicach 100k pln, gwarancja 7 lat/150kkm. Z tych co wypisałeś mazda i volvo to segment D, i30 i octavia to segment C więc z założenia powinny być mniejsze, podobnie jak ceed bo to bliźniak i30stki.
  • Odpowiedz