Aktywne Wpisy
saakaszi +210
JA PxxxxxxE, CZY WY TO WIDZICIE!
Ponad 576 mln zł agencja decyduje się przeznaczyć na zakup agregatów prądotwórczych. Na ich dostawcę, bez żadnego postępowania przetargowego, wybiera świeżo powstałą komandytowo-akcyjną spółkę Seltet z Warszawy, firmę bez doświadczenia w obrocie tego typu sprzętem.
Dostarczaniem agregatów prądotwórczych dla walczącej z Rosją Ukrainy RARS chwaliła się na swojej stronie internetowejRządowa Agencja Rezerw Strategicznych
Założycielem i komplementariuszem Seltet jest Paweł Szopa. Wspólniczką jego matka Wiesława, na którą
Dominik76 +6
Mam już jeden monitor 1080p 144Hz, ten nowy byłby moim głównym.
Wstępnie myślę nad: https://www.morele.net/monitor-dell-s2722qc-210-bbrq-9494478/
Warto czy lepiej iść w 144Hz kosztem rozdzielczości?
#pc #komputery #monitory #programowanie #pcmasterrace
@Quiz: to jeszcze waty sprawdź bo np mojego firmowego laptopa mało co jest w stanie ładować :-)
Skalowanie jako funkcja sama w sobie nie jest najgorsza, ale to jest przydatne do laptopów, gdzie producent #!$%@? ci 4k na mikro ekran i nie masz większego wyboru. Jeśli sam kupujesz monitor,
Wyższe odświeżanie daje tylko nieco ładniejsze płynne scrollowanie, ale ja starej daty i wolę PgUp/PgDown :)
144Hz są fajne w grach, jeśli będziesz czasami grał na tym kompie to bym się zastanawiał.
Ale do tekstu, potrzebujesz dużej rozdzielczości i też dużej przekątnej.
27" to też nie jest tak dużo.
- przy 27-28 calach 4k jest bez sensu
- Przy 32k jakiś sens zaczyna mieć, ale pewnie i tak będziesz używał skalowania
Duże monitory albo muszą mieć matryce z dobrymi kątami albo być zakrzywione. Inaczej jeśli dasz je blisko siebie to będziesz widział przekładane kolory (bo patrzysz na boki monitora pod kątem), a jak daleko to znowu zaczynasz tracic korzyści z 4k czy ogólnie high res.
A do programowania to