Wpis z mikrobloga

@EvilToy: mm lubię krew.
Przybajmniej krew chyba jadl każdy jak się skaleczył albo ciekła mu krew z nosa, a nie ze będzie jadł jakieś obrzydliwe ciało obce. A swinka tez jest pycha
Ty wiesz jakie choroby i pasożyty może mieć w sobie zwykłe mięso? Lepiej nie czytaj. Wszystko jest kwestią odpowiedniej hodowli.

może mieć

vs.

30.33% cases

@EvilToy: smacznego ( ͡º ͜ʖ͡º)
@FoxX21: A skąd ta pewność, że nie przeszkadza? Jeśli mowa o E120 (koszenila) to dość często ludzie dostają od tego wykwitów na skórze, powinni unikać go astmatycy i alergicy. Do tego dochodzi kwestia skali, co innego miligram w sosie "z papierka" a co innego 250 gramów z makaronem.
@EvilToy
Tutaj właśnie wszystko rozbija się o normę społeczną.
Jemy właśnie mnóstwo rzeczy które w innych kulturach byłyby uznane za ohydne, niejadalne (jak wspomniana kaszanka), kiedy oni jedzą takie produkty które my byśmy nie przełknęli, a oni uważają je za przysmak. Więc to nie jest problem "biologiczny", tylko socjologiczny, na którym obecnie pierwsze skrzypce (niestety) grają szury i ich "NWO i Klaus Schwab razem z masonami będą wam kazać jeść dżdżownice!!!1!"
@EvilToy: kaszanka jest pyszna i wygląda apetycznie!
Jest wiele rodzajów mięsa, których bym nie tknęła, bo sama idea jedzenia takiego stworzenia mnie obrzydza. Są to właśnie robaki, kangury, krokodyle, psy, ślimaki, żaby... nawet królików nie mam już ochoty jeść ( ͡° ʖ̯ ͡°) i nie mam zamiaru tego zmieniać, żeby tylko uchodzić za wolną od uprzedzeń.
@EvilToy: To jest niesamowite jak niektórzy z entuzjazmem dopingują swoje własne upodlenie. Nie widzę ani jednego dobrego powodu dla którego mielibyśmy włączyć robaki do diety, i zupełnie nie rozumiem dlaczego ktoś się zajmuje tego promowaniem.