Aktywne Wpisy

Wraczek +141
Zawsze mnie śmieszy jak Góówner wrzuca jakiś film bądź artykuł z żółtymi napisami gdzie mowa o trudnej sytuacji Ukraińców w danym rejonie i czeka jak ktoś poklepie go po plecach.
Albo że Ukraińcy nie chcą pokoju bo nie zgadzają się na kacapskie warunki xD.
@Grooveer rozumiem że jak ktoś wbije ci na chatę, przywłaszczy kosztowności, nasra w kuchni i zajmie jeden pokój to będziesz skory negocjować z nim dostęp do kibla?. Piękna
Albo że Ukraińcy nie chcą pokoju bo nie zgadzają się na kacapskie warunki xD.
@Grooveer rozumiem że jak ktoś wbije ci na chatę, przywłaszczy kosztowności, nasra w kuchni i zajmie jeden pokój to będziesz skory negocjować z nim dostęp do kibla?. Piękna

Mam pytanie do antynatalistów które tu pewnie nie zostało jeszcze rozwiązane. Skoro życie to narażanie się na cierpienie, czemu podejmujecie się tego ryzyka? A jeżeli wy i 99,999% ludzi się tego podejmuje, to czemu zakładacie że dziecku nienarodzonemu nie należy się taka szansa?
#antynatalizm #filozofia #bekazlewactwa
#antynatalizm #filozofia #bekazlewactwa
Mój zawód okazał się wielką porażka, przez ro zasrane państwo które obrzydza mi kazdy dzień zycia.
#medycyna #it #informatyka #programowanie #programista #praca
https://roadmap.sh/react
moim zdaniem spoczko dasz radę.
tylko u mnie trwalo to 1.5 roku a nie 8 miesięcy
@gracilis: może badania kliniczne?
Co bym zrobi teraz? Pewnie skupił się na mocnym ogarnięciu JS i podstawowym React / Next. Do tego koniecznie jakiej własne projekty na Github, żeby mieć co pokazać na rekrutacjach.
@cyjannn: jest 87 ofert na junior testera na just join (9 na remote
A tak serio to jak rozsyłalem cv to mi rekruter odpisał że dziękują ale znaleźli kogoś innego z ponad 800 cv.
Backend
@Przegrywek123: jeśli poświęci odpowiednią ilość czasu to ma 100% szans
mały procent o którym piszesz to bym powiedział że dotyczy ogólnej ilosci ludzi ktora ma zapał na początku a potem rezygnuja po 2 miesiacach i odpadaja
i znajdz linijkę 3292:
section.stream.microblog > div.content > section.entry:not(.own):not(.reply):not(:has(div.wrapper button)):not(:has(> article > div.edit-wrapper > div.content > section.entry-content > div.wrapper > a[href^={"\/tag\/"}]))
Odpisz mi co według Ciebie robi ta linijka i jak działa
To prosty CSS, a w takim gównie trzeba się babrać na froncie każdego dnia XD.
Także zastanow sie czy na pewno chcesz marnować
@Przegrywek123: dokladnie te same teksty słyszałem od ludzi jak sam się przebranżawiałem
z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze jesli poswiecisz odpowiednia ilosc czasu, to powyzej pewnego poziomu wiedzy nie ma opcji zeby w koncu nie dostac pracy, po prostu musisz osiagnac ten poziom i stworzyc solidne portfolio, a to nie jest proste
Przeciętnie nauka na programistę trwa 2-3 lata, ale wiadomo jak to jest - 4h poniedziałek, 4h wtorek, środę przyjdziesz później i tylko 1h,w czwartek w ogóle ci coś wypadło, i albo w piątek wrócisz do siedzenia 4h albo odpadasz z nauki i zaczynasz od
A trend jest jaki jest - masz 300 osób, 150 z nich to samouki, gdzie może 10 jest ogarniętych, drugie to studenciaki, gdzie z 50 jest ogarniętych. Optymalizacja w tym przypadku,
Na wejście 5 tys do łapy - to więcej niż 70% ludzi w Polsce.
Dostając 8k zarabiasz więcej niż 90% Polaków.
Nie musisz obrażać ludzi tam pracujących.
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Słaba psycha, kibicuję, ale nie wróżę z takim podejściem sukcesów.
@gracilis: właśnie przeglądałem Twoje inne wpisy. To nieźle. Ja po 4 roku lekarskiego zrezygnowałem. Jak zobaczyłem na praktykach (w tym miesiąc w szpitalu w Szwajcarii) jak ta praca wygląda, to mi się odechciało. Poszedłem na informatykę i zaraz mam egzamin inżynierski. xd
Kiedy doszedłeś do wniosku, że nie chcesz pracować
Jak na studiach zobaczyłem, że nie ma tutaj żadnych możliwości rozwoju, mobbing, ryzyko wiezienia i odszkodowania, procesy o błędy, braki kadrowe, biurokracja, burder w zarządzaniu.
To nie ma nic wspólnego z leczeniem tylko użeranie się administracją, brakami w szpitalu i pretensjami ludźmi. Medycyny to jest może 10%
@texasranger92: Bo przecież wszyscy żyjemy w Warszawie, więc nie ma problemu iść na boot camp na miejscu.
- utrata 3 mce zarobku 11k
- życie 3 mce w warszawie 10k
- 3mce rachunków tam gdzie się aktualnie mieszka 4k.
To tak jakbym powiedzial: nie chcesz być bezdomnym to kup dom, zaakceptuj to rozwiązanie zamiast narzekać.