Wpis z mikrobloga

Zakupy: Filet Soli mrożony, 2 duże marchewki. limonka, orzechy nerkowca, młoda zielona cebulka, ser plesniowy dodatkowo: (sól, pieprz, olej ryżowy, wino, brązowy cukier). marchewke obierz i pokrój w słupki, rybę posól, popieprz i obtocz w mące. Do metalowej miseczki wyciśnij sok z limonki, dodaj 4 łyżeczki brązowego cukru, pokrusz ser pleśniowy, dodaj odrobine wina. Postaw w dużym garnku wodę do gotowania do zblanszowania marchewek, postaw mały garnek z wodą tak, aby położyć na nim miseczkę z serem pleśniowym i na parze zrobić z niego sos. Sos od czasu do czasu mieszaj. Gdy woda będzie robić się gorąca włącz patelnię z olejem. Gdy woda będzie zbliżać się do wrzenia wrzuć na patelnie rybę, do sosu dodaj zielona cebulkę i orzeszki. Gdy woda będzie się gotować wrzuć na 1-2 minuty pokrojoną marchewkę i zblanszuj. Po zblanszowaniu odstaw marchewkę, wylej kilka łyżek sosu na talerz, połóż obok osou marchewkę, na sos wyłóż rybę. Zjedz.

#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem