Aktywne Wpisy
stanley___ +99
dariusz_94 +3341
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej ławeczce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko żulowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #smiesznypiesek #tworczoscwlasna #heheszki #pdk
Dla 6000zl brutto wynosi:
W 2018 roku 4711,30 netto
W 2023 roku 4420,40 netto
Czemu wyszło mniej teraz niż 5 lat temu? Zmiana wysokości składki zdrowotnej? I ordynacji podatkowej?
#mojkrajtakipiekny
#praca #wynagrodzenia
@DrCieplak: a to 6400 to skąd?
@kopek: ale po co, na co to komu potrzebne
@kopek: to teraz zobacz tzw. pełen koszt pracodawcy, czyli ile faktycznie zatrudniający musi zapłacić ekstra ponad oficjalne brutto, które masz na pasku wypłaty.
@Kryspin013: przeciez 90% pisowcow ci powie, ze pis to super partia bo obniza podatki pracujacym ( ͡° ͜ʖ ͡°). Te 10% akurat pracuje i ma porownanie, ze jednak nie jest tak dobrze.
wynika z nieodliczenia składki zdrowotnej od podatku
Akurat zarabia to się średnio więcej.