Wpis z mikrobloga

@placebo_: od kilku dni solidarna polska i konfa lecą wszędzie gdzie się da w swoich mediach w tym na wypoku z tą idiotyczną narracją. tam któryś z paranoicznych producentów mięsa (pewnie jakiś kumpel tego od norek) co im płaci za działanie sam uwierzył w idiotyczną narrację że to przygotowanie do zakazu sprzedaży mięsa i przepala pieniądze na ten kretyński spin.
@kuroszczur: @kuroszczur jeśli tylko udałoby im się w trakcie jakieś obróbki pozbyć chityny, żądeł, nóżek i innych cierpkich w dotyku rzeczy, to czemu nie? Najważniejsze jest to, żeby to nie mialo smaku robactwa, bo pod względem wartości odżywczych jest mocne.
@buczubuczu: Cierpkich rzeczy tam nie ma, bo to mąka. Smaku też nie ma. Problemem jest inna kwestia - na ile to białko jest wartościowe w aminokwasy, bo idąc tropem zawartości białka żelatyna byłaby superfood, ale jednak tak nie jest
@buczubuczu: Ale czemu chityny? Chityna to największa zaleta! Organizm nie trawi, więc syci a nie tuczy. Wydalana jest z gównem. Przypominam, że w grzybach też jest chityna, a nikt jakoś nie panikuje.