Aktywne Wpisy
kaziuwichura +206
Czy ma ktoś może w domu zamknięte opakowanie kawy Lavazza Crema e Aroma 1000 g i mógłby ją zważyć?
Właśnie dostałem swoją z Allegro i zamknięte opakowanie waży 920 gram (razem z opakowaniem) i zastanawiam się czy kręcić imbę czy to normalna waga tej paczki.
#kawa #kiciochpyta
Właśnie dostałem swoją z Allegro i zamknięte opakowanie waży 920 gram (razem z opakowaniem) i zastanawiam się czy kręcić imbę czy to normalna waga tej paczki.
#kawa #kiciochpyta
pierdas007 +442
dzisiaj zamówiłam babci ubera - w sumie wyszło jakoś 55 zł bo to trochę poza miastem, zapłaciłam kartą. Kierowca na koniec kursu powiedział babci która ewidentnie się nie zna na tym, że musi zapłacić gotówką 70 zł. Mogę jakoś to rozwiązać inaczej niż przez czat ubera który mnie olewa automatycznymi wiadomościami? #uber #kiciochpyta
Rozjechana klasa średnia sponsorująca życie klasy niższej w postaci jakiegoś dochodu podstawowego.
W zamian wynajem i abonamenty wszystkiego
Jak dożyjesz 65 roku to dostaniesz bon na eutanazje.
#polityka #swiat #globalizacja #davos #neuropa
Są tu dwie sprawy. Pierwsza, dochód podstawowy. To tylko propozycja do rozważenia. I jest związana m.in. z rozwojem sztucznej inteligencji. Jak nie będzie pracy, albo o pracę będzie bardzo trudno, bo większość będzie wykonywać A.I. to co jakaś duża część społeczeństwa ma zdechnąć z głodu?
Dwa. A klasę średnią rozjeżdża samo społeczeństwo. Powszechny ludyzm który podchwyciły partie populistyczne z lewa i prawa. Wykop jest tego najlepszym przykładem. Wyśmiewanie wykształcenia, zwłaszcza ogólnego i nauk humanistyczno-społecznych. Uwielbienie i wzorowanie się na patologii społecznej z
W takich miejscach jak Davos nie rozmawia się tylko o świecie jaki jest teraz, ale też o tym jaki będzie za 20 czy 30 lat.
@KalashnikovMirasnikov:
Widać już pierwsze jaskółki - np samoobsługowe kasy w Mc Donaldzie, albo roboty zbierające towary do wysyłki w Amazonie.
Następny będzie pewnie transport ciężarowy i osobowy. Cierpliwości.
Źle zrozumiałeś. Ja jestem za tym, żeby nie musieć pracować. Niech zasuwają ci, których zawodów nie da się zastąpić i mają poczucie misji.
Albo ograniczenia Twojej wyobraźni. To nie człowiek musi pracować, tylko praca musi zostać wykonana. Większość wykonywanych obecnie zawodów jest możliwa do zastąpienia przez maszyny przy osiągnięciu odpowiedniego poziomu rozwoju technologii. Większość prac fizycznych, jak magazyny, kopanie rowów, sprzątanie, podstawowe przygotowanie posiłków, prowadzenie pojazdów i prosty serwis maszyn mogą robić w przyszłości inne maszyny.
Dla ludzi zostaną zadania wymagające "ludzkiej ręki", czyli jak trafnie zauważyłeś powyżej opieka nad starszymi i
U mnie w pracy wkręcać śrubki musi człwiek bo robot jest zbyt precyzyjny( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wygląda na to, że się zgadzamy więc w niczym. OP miał problem z dochodem podstawowym, wypracowywanym przez klasę średnią, gdzie ja uważam, że w przyszłości za ludzi o IQ80 i leni pracę zrobią automaty. A reszta będzie robiła zarobkowo to co lubi.
Co produkujecie?