@kantek007: zastanawiam się dlaczego leopardy? Nie lepiej się dogadać żeby te wszystkie poradzieckie poszły na Ukrainę. Nam chyba jeszcze pt-91 zostały. Dadzą nam coś w zamian i niech jadą w #!$%@? na wschód
@kantek007: bez niemieckich czołgow nie będzie koalicji nawet gdyby była zgoda, więc odpuściłbym te leo. tylko skupiłbym sie na challengerach ( i szedł tropem tych staroci z Jordanii które co prawda są problematyczne, ale jednak są)
@ali_baba Tutaj jest pewien haczyk i kilka różnych wykluczających się powodów. Według mnie można spekulować, że w razie pogorszenia się sytuacji dojdzie do złomowania zbędnego Polsce sprzętu ( ͡~ ͜ʖ͡°) To są czołgi, które już są zkalepane dla Ukrainy, ale Polska nie chce ich oddać bez dobrego argumentu.
Witam, mam takie pytanie. Czy według was jest możliwe dojeżdżać rowerem do pracy 11 km rowerem? Droga Miasteczko-wioska. Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower. Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś? #rower #rowery
#ukraina
@ali_baba: gdzieś na twitterze mi mignęło, że chyba właśnie o to chodzi, że Mariusz chce kolejne używane Abramsy za nie dostać.