Praca biurowa, jakieś #programowanie czy coś w tym kierunku, jak obecnie dostać się do takiej bez studiów, tylko nauka w domu ew. Kursy itp, ktoś poleca jakąś dobrą droge? ( ͡°͜ʖ͡°) angielski znam, 21 lvl here, po technikum elektrycznym (losowy kierunek wybrany) #pracbaza #korposwiat #korpo
@Bubakowski: Super, że znasz angielski. Jedno z najbardziej podstawowych wymagań spełnionych, ponieważ praca będzie z pewnością tego wymagać, a może i jakiś międzynarodowy team się trafi. Zrób sobie rozeznanie rynku, co jest opłacalne, co będzie opłacalne w przyszłości, co będzie Ci pasować, a może już coś wiesz/potrafisz?
Ja skończyłem technikum na kierunku IT, nie zdałem nawet ostatniej kwalifikacji, bo miałem to gdzieś. Nie poszedłem na studia, tylko złapałem pracę w
@merriweatherpostpavilion: Mówię o pracy. Ma się kreatywnie "sprzedać" na rozmowach, bo nawet nie ma doświadczenia. Fantazje pozostaw dla siebie ( ͡~ ͜ʖ͡°)
@hakuna_matata123: uczyłem się JavaScript jakiś czas, nawet coś tam zrobiłem, jakieś projekty, ale wydaje mi się, że bardziej jestem z tych technicznych niż designerów, myślałem bardziej nad np. Java czy pythonem jakbym miał Teraz do tego podchodzić @coffee_addict_frv nie łapie Cie wypalenie już po takim czasie przy komputerze? To też jedna z rzeczy których się obawiam
W sumie nawet nie specjalnie chodzi o pieniądze, bo teraz #emigracja
@Bubakowski: Nie no co Ty miras ( ͡°͜ʖ͡°) Trzeba sobie znaleźć jakieś zajęcie, które nie wymaga ekranu komputera i zmniejszysz szansę na wypalenie. Wiadomo, że czasami się nic nie chce, szczególnie w zimie i każdy by tylko leżał, oglądał seriale i jadł (generalizuję, jednak wiele osób tak ma), ale na wiosnę, lato, wczesną jesień można ogarnąć wiele aktywności, wychodzić ze znajomymi. Możliwości jest bardzo
@Bubakowski: Teraz jest dobra okazja na szukanie pracy - nowy rok, odnowione budżety. Wysyłać CV hurtowo. Na np. 100 aplikacji, jakiś % firm powinien się odezwać.
A co do nauki, omijaj bootcampy. Znam kilka osób, które wydały na to duuuuużo i myślały, że wiedzą jeszcze więcej. Życie ich zweryfikowało ( ͡°͜ʖ͡°) W Internecie znajdziesz wiele darmowych poradników, nawet na YT. Udemy jest też fajne.
#pracbaza #korposwiat #korpo
Zrób sobie rozeznanie rynku, co jest opłacalne, co będzie opłacalne w przyszłości, co będzie Ci pasować, a może już coś wiesz/potrafisz?
Ja skończyłem technikum na kierunku IT, nie zdałem nawet ostatniej kwalifikacji, bo miałem to gdzieś. Nie poszedłem na studia, tylko złapałem pracę w
on pyta o programowanie nie prostytuowanie
@coffee_addict_frv nie łapie Cie wypalenie już po takim czasie przy komputerze? To też jedna z rzeczy których się obawiam
W sumie nawet nie specjalnie chodzi o pieniądze, bo teraz #emigracja
Wiadomo, że czasami się nic nie chce, szczególnie w zimie i każdy by tylko leżał, oglądał seriale i jadł (generalizuję, jednak wiele osób tak ma), ale na wiosnę, lato, wczesną jesień można ogarnąć wiele aktywności, wychodzić ze znajomymi. Możliwości jest bardzo
A co do nauki, omijaj bootcampy. Znam kilka osób, które wydały na to duuuuużo i myślały, że wiedzą jeszcze więcej. Życie ich zweryfikowało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Internecie znajdziesz wiele darmowych poradników, nawet na YT. Udemy jest też fajne.