"Świeży" gracz na belgijskiej scenie lambiczkowej. (ʘ‿ʘ) Publitasting - malutki projekt Geerta z Eylenbosch'a o dosyć ograniczonej dostępności, zazwyczaj każdy blend wychodzi w nakładzie poniżej 100litrów. Póki co pracuje na lambikach z trzech zaprzyjaźnionych browarów (De Troch, Den Herberg [bardziej brewpub], no i oczywiście Eylenbosch).
Na tapetę wpadło piwko z Rabarbarem, na które składają się 1,2,3 i aż 4&5 letnie lambiczki (⌐͡■͜ʖ͡■). Wyszło smacznie, rześko i zwiewnie, bez dechy i octowości. Niezbyt złożone, ale też nie miałem jakiś wygórowanych wymagań. Mogłoby stanąć w szranki z dobrym wypustem Cantillon'owego Nath. Rabarbaru jest odrobinę mniej niż się spodziewałem, co niekoniecznie można odebrać jako wadę, bo w sumie jest jeszcze bardziej pijalne i subtelne.
Póki co polecam z czystym sercem, chociaż muszę zapoznać się jeszcze z innymi pozycjami. W portfolio czekają nawet trochę mniej oklepane pozycje, z anyżem, z bazylią, z trawą cytrynową, a nawet z cynamonem&cayenne.
Witam, mam takie pytanie. Czy według was jest możliwe dojeżdżać rowerem do pracy 11 km rowerem? Droga Miasteczko-wioska. Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower. Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś? #rower #rowery
Publitasting - malutki projekt Geerta z Eylenbosch'a o dosyć ograniczonej dostępności, zazwyczaj każdy blend wychodzi w nakładzie poniżej 100litrów. Póki co pracuje na lambikach z trzech zaprzyjaźnionych browarów (De Troch, Den Herberg [bardziej brewpub], no i oczywiście Eylenbosch).
Na tapetę wpadło piwko z Rabarbarem, na które składają się 1,2,3 i aż 4&5 letnie lambiczki (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■).
Wyszło smacznie, rześko i zwiewnie, bez dechy i octowości. Niezbyt złożone, ale też nie miałem jakiś wygórowanych wymagań. Mogłoby stanąć w szranki z dobrym wypustem Cantillon'owego Nath. Rabarbaru jest odrobinę mniej niż się spodziewałem, co niekoniecznie można odebrać jako wadę, bo w sumie jest jeszcze bardziej pijalne i subtelne.
Póki co polecam z czystym sercem, chociaż muszę zapoznać się jeszcze z innymi pozycjami.
W portfolio czekają nawet trochę mniej oklepane pozycje, z anyżem, z bazylią, z trawą cytrynową, a nawet z cynamonem&cayenne.
#piwo #pijzwykopem #craftbeer #browarhipster