Aktywne Wpisy

aleksc +12

Galeria-Widgeta +13
Płatny urlop na psa lub kota. Czy trafi do Kodeksu pracy?
Fundacja Centaurus rozpoczęła zbiórkę podpisów pod petycją o płatny urlop medyczny dla pracowników, którzy muszą zabrać swoje zwierzęta do weterynarza w nagłym wypadku.
"Czy kiedykolwiek musiałeś opuścić pracę, ponieważ twój zwierzak był chory? Większość z Nas była w w tej sytuacji - i to jest zawsze trudna decyzja do podjęcia. Czy iść do pracy i ryzykować zdrowie swojego zwierzaka, czy może
Fundacja Centaurus rozpoczęła zbiórkę podpisów pod petycją o płatny urlop medyczny dla pracowników, którzy muszą zabrać swoje zwierzęta do weterynarza w nagłym wypadku.
"Czy kiedykolwiek musiałeś opuścić pracę, ponieważ twój zwierzak był chory? Większość z Nas była w w tej sytuacji - i to jest zawsze trudna decyzja do podjęcia. Czy iść do pracy i ryzykować zdrowie swojego zwierzaka, czy może

Jeszcze rok temu brałbym jakiegoś sport-turystyka typu VFR800, Fazer, czy moja XJ6 Diversion F.
Obecnie coraz bardziej przekonują mnie takie podniesione nie-wiadomo-co jak BMW F900XR, Tiger Sport, Tracer, CB500x - czyli usportowionej wersje adventure, które ani trochę mi się nie podobają, ale wydają się być najbardziej praktyczne.
Co według was byłoby najlepsze?
#motomirko #motocykle
@Uqes: samochód ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Powyżej 120 jednak się za bardzo meczy, pewnie trzeba wymienić zębatkę, ale ja tak nie jeżdżę, tylko maksymalnie po wojewódzkich drogach.
Ciekawa opcja jest tez NC750, bo ma DCT.
W Chorwacji jak nie wiało to odkręciłem na autostradzie i lecialem 180-200, nawet żonka się nie kapła, bo tankbag jej zaslaniał prędkościomierz.
Ewentualnie Honda CBF 1000
BMW R1150GS, lub dołożyć do 1200.
Zamykam temat
Gx
1. Honda nc750 - bardzo fajna opcja! Niskie spalanie, dodatkowy bagażnik, prostota, fajnie się tym jeździ z DCT
1B. Tracer 900 - znakomity silnik, przyjaciel jeździ i nie zamieni na nic innego, szybkie to
2. Gs 850 Adventure - oferuje lepsza ochronę przed wiatrem
3. GS 1250 lub starszy 1200 - dla mnie król motocykli innych niż sportowe
4. Podobnie jak wyżej ale RT - świetny
Ładowność 170kg. Zasięg 200 km.
Wygodny i mało awaryjny polecam.
I jednocześnie nie polecam rometa ogara bo to straszne gówno.
@Uqes: To jest moto, którym da się chyba cały świat objechać bezawaryjnie. Nie potrzeba nic solidniejszego. Może ewentualnie XJ900 na wale Kardana.
Komentarz usunięty przez autora
@Uqes: no to trudno, ale pytałeś o najlepsze
@erdetmxt: Uwielbiam te teksty o 600 rodem z malucha. Ogoliłem z plecakiem 1,73 np. Chorwację po długości (w jedną transadriatycką, w drugą przez środek, kempingowo) i na strzała w te i we wte z PL i jakoś nie zauważyłem na cbfie. A mam porównanie do k1200.
@Zielony34: 1150 to będzie zaraz na żółtych tablicach jeździł