Aktywne Wpisy
wilk633 +66
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
#ukraina #ordoiuris
Co to w ogole za argument - jak nie jesteś czołowym naukowcem to nie możesz robić wizualizacji nowych technologii? Jak nie robisz badań samodzielnie to nie możesz interesować się badaniami
@JPRW: Po pierwsze to, że dzisiaj nie są osiągalne nie oznacza, że nie będą w realistycznej przyszłości.
Po drugie to czy prowadzone są nad daną technologią badania zależy od tego jak dużo pieniędzy podatnika oraz
@JPRW: To już ustaliliśmy.
Natomiast będzie realna w realnej perspektywie czasowej.
@Jan998: Etnogeneza rozumiana jako rozwój zarodka od poczęcia do narodzin poza organizmem matki? Jakoś nie jestem przekonany. Nie jestem też jednak ekspertem, ale z tego, co czytałem o tym zagadnieniu, współczesna nauka koncentruje się bardziej w tej kwestii na umożliwienia przeżycia np. jakimś skrajnym wcześniakom. Chyba tego dotyczyły eksperymenty na owcach i te umowne "sztuczne macice". Zresztą to może mieć niezwykle ciekawe konsekwencje
Etnogeneza to proces kształtowania się ludów i etnosów. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ektogeneza ,jak sama nazwa wskazuje to "zewnętrzna geneza" ,czyli proces zewnętrzny od poczęcia. Czy zaawansowane inkubatory dla wcześniaków podchodzą pod to pojęcia to kwestia dyskusyjna, ale jeżeli ktoś uważa, że podchodzą ,to dla rozróżnienia używa terminu "ektogeneza całkowita" i "ektogeneza częściowa", przyczym częściowa