Aktywne Wpisy
xEm +3
Siema Mirki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dotąd ubierałem się w zwykłych sieciówkach, bo miałem #!$%@? na loga i marki. Ale kurde, te ciuchy to jakaś straszna padaka i denerwuje mnie wyrzucanie np. T shirtow po 4 praniach bo wyglądają jak guano. Zresztą ciuchy z sieciówki (h&m, zara) wyglądają już znacznie gorzej po pierwszym praniu...
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Teraz myślę, żeby ogarnąć coś lepszego. Co sądzicie o takich markach jak Tommy Hilfiger czy Ralph Lauren, Calvin Klein itp? Czy te droższe ciuchy faktycznie są lepszej jakości, czy to tylko przepłacanie za znaczek?
Dajcie znać, jak to wygląda u Was. Macie jakieś sprawdzone marki, gdzie płacisz więcej, ale masz pewność, że ciuch nie rozpadnie się po drugim praniu i że utrzyma się kolor? A może znacie jakieś mniej znane,
Mega_Smieszek +63
Przykładowo pisze @krasnalik: "#!$%@? mnie ten Wołyń i co było dziesiątki lat temu… ważne co tu i teraz", lub @Pan_Buk: "ale tak serio, kiedy widzisz bohaterstwo Ukraińców nie budzi to w Tobie szacunku, podziwu, no nie wiem, czegoś pozytywnego? Mieszkali sobie spokojnie, a do kraju wjechali im ruscy, bombardując, zabijając, kradnąc i gwałcąc. Po ludzku czuje się współczucie dla nich, po co mówić o nich coś złego?", albo @GacekNiebieski: "A czemy tak nie krzyczycie za katyn, za ruska okupacje czy za operacje polska 37-38? U*ebaliscie sie tego wolynia jak jechowy klamki. W tej chwili Ukraina walczy w naszym interesie"
No właśnie, Katyń. Przypomnijmy, co o mordzie w Katyniu mówił nasz najwierniejszy sojusznik:
https://wielkahistoria.pl/churchill-i-zbrodnia-katynska-radzil-polakom-aby-przestali-myslec-o-martwych/
Wskaż różnice.
#ukraina #rosja
Nie dziwota zatem, że w tej akcji propagandowej do trolli ukraińskich ochoczo dołączyli wykopowi folksdojcze. Tutaj przykładowo komentarz wychwalający nazistów,
@ibilon: Dlatego zawsze jak gram w jakąś gierę to gram obowiązkowo Niemcami.
już mam nadzieje że ta wojna się skończy i wszyscy zapomną o ukranie bo poza mięsem armatnim nie warto na niej szukać czegokolwiek innego
@wilk633: w tym memie nikt nie mówi o przeproszeniu, a od nas jako ofiar tym bardziej taki gest jest ważniejszy dzisiaj tak samo jak pamiętny list biskupów polskich do niemieckich
A ja osobiście jestem przeciwny przepraszaniu przez państwo/naród za czyny przodków. Bo nie tylko bezpośredni sprawcy powinni przeproszać za swoje czyny, ale przede wszystkim tylko bezpośrednie ofiary mogą je