@sirgorn: mam VRX-a HDZero ;) i znam część jego zalet i wad. I z zasięgiem właśnie jest różnie, kolorowy szum cyfrowy jest brzydki i bardzo "specyficzny". Oczywiście jakość w małych quadach bezkonkurencyjna, nawet z mikrokamerki nano. Natomiast wiesz, jak masz np Rattela 2 i dobry VTX z antenami odpowiedniej klasy... To powiedziałbym że obraz podobny w odbiorze na goglach. Tyle że dron jest wielki i nie wszędzie można latać (zakładamy
@hiperchimera: mi osobiście tryb 60fps na goglach walksnail zupełnie nie siada i mogę dopiero wygodnie latać w 100fps. Lag jest dla mnie zbyt duży i nie mam synchronizacji oko-ręka. Do vrx trzeba doliczyć jeszcze laga na połączenie HDMI.
@hiperchimera: na analogu latałem prawie cały sezon na 5" oraz 7" i było spoko, bo czas dostarczenia klatki do gogli jest niezauważalny, mimo mniejszej ilości dostarczanych klatek w ciągu 1 sekundy. Wydaje mi się, że wprawne oko jest w stanie zauważyć "laga" na walksnail 100fps. Więcej info tutaj https://youtu.be/RdzTcvRw8LY?t=785
Kusi mnie zakup VRX do gogli, cena 1k, aczkolwiek czekam jak się pojawi na stanie bo jak to mówią mądrzy ludzie - #nopreorders
Tak wiem, jest DJI, ale mam uczulenie na tą firmę (。◕‿‿◕。)
Jest jeszcze analog w HD czyli HDzero (ʘ‿ʘ) a jak chcesz HD z tzn "zmiennym opóźnieniem" i wykluczasz DJI no to avatar jest jedyną opcją.
I z zasięgiem właśnie jest różnie, kolorowy szum cyfrowy jest brzydki i bardzo "specyficzny". Oczywiście jakość w małych quadach bezkonkurencyjna, nawet z mikrokamerki nano. Natomiast wiesz, jak masz np Rattela 2 i dobry VTX z antenami odpowiedniej klasy... To powiedziałbym że obraz podobny w odbiorze na goglach. Tyle że dron jest wielki i nie wszędzie można latać (zakładamy
No właśnie chyba niekoniecznie, Joshua testował i wychodzi że nie ma większego laga jak w goglach Walksnail