Aktywne Wpisy

maniel +469
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
enron +152
45 054 490 726 + 939 887 974= 46 994 398 700
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

@interpenetrate: Łatwe. Bardzo łatwe.
Samo SPA to rewolucja wtedy i dziś, a React był wtedy drugim powstałym narzędziem po Angularze i AngularzeJS, którego ludzie nielubili. Ponadto oddzielono frontend od backendu co jest cudowne.
Ale nie uważam Reacta za jakieś cudowne narzędzie. Co projekt to inny kod. Sama biblioteka też się zmieniała przez lata co tworzy
@mleczko-kokosowe: nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś w konkretach :D
Angular i AngualrJS to inne frameworki.
A ostatni akapit dotyczył, że wszystko się szybko zmienia i ciężko zarządzać takim komercyjnym projektem.
@interpenetrate: Siadaj mały k***iu i słuchaj XD Najpierw powstał AngularJS i zrobiono Angulara ze względu na błędy w architekturze (czy co im tam nie pasowało i prościej było napisać od nowa). Dynamicznie generowane strony są w branży od ćwierć dekady (np. takie JSP - co prawda po stronie backendu, no ale jest). Po drodze wymyślono generowanie tego na froncie - najpierw jQuery i
Np. Angular wymusza używanie TS, ma inny koncept "przepływu" asynchronicznych danych, nie wiem jak to określić aby było zrozumiałe, mam na myśli RxJS. Ma też m.in. moduły i 2-way data-binding ktorych nie ma w Reactcie.
@FairPlay: w jaki sposób wygląda nauka aby i w takim frameworku i takim który powstanie sobie radzić? To chyba nie jest tak że się siada, uczy
Mniej więcej tak.
Ograniczeń akurat wielkości nie ma. Apka SPA dłużej załaduje się za pierwszym razem, ale późniejsze przechodzenie na podstrony będzie szybsze - to tak w skrócie.
Jak jesteś zaciekawiony teamtem to poszukaj artykułow o MPA, SPA, a potem SSR i jakichś podejściach typu partiach hydration. Sam mam nikłą wiedzę w tym temacie.
A jeśli chodzi o rynek pracy i to
Ja pisałem w Vue i React, sama technologia i składnia to tak z 10% wiedzy. Dużo rzeczy się powtarza lub jest niemal identyczna.
Ogólna wiedza o frontendzie to HTML, CSS, JS. Przewertujesz całe MDN, to będziesz miał solidne podstawy, to tak z 30% mojej wiedzy.
Cała reszta to wiedza o programowaniu i IT. Za dużo by wymieniać.
Najlepsze jest to, że "wiem że
@interpenetrate:
1. Uczysz się JavaScriptu
2. Uczysz się frameworka (np. Angulara + wtedy TypeScriptu)
3. Znajdujesz pracę i