Wpis z mikrobloga

56 GPU
Przegiołem co ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?

W samym arkuszu pojawiła się zakładka "nowe FPS". Z pomocą paru linków od was udało się złożyć w miarę bazę do liczenia średniej wydajności w 1440p. Pola na szaro to pola do których nie było wyników w benchmarku. Patrzyłem wtedy na relative performance z strony techpowerup i uzupełniałem.

Link do wykresów:
shorturl.at/blov0
Link do arkusza w wersji online:
shorturl.at/hitGX
Link do ofert tańszych niż w wpisie:
Tym razem nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Link do FAQ:
shorturl.at/itE78

Tag do obserwowania #gpuacl #gpupricebot
bibr - 56 GPU
Przegiołem co ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?

W samym arkuszu pojawiła się zakładka "...

źródło: comment_1673294649LzPkuuhFO5mNf8ehTk6Psf.jpg

Pobierz
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@panKrzysztofKrawczyk: zawsze byłem zwolennikiem nvidii. Może się przekonam do AMD, a gry to od hirosków 3 poprzez jakieś csy, lole po nowe warzone, rusta i inne gierki co żrą GPU na teksturach. Raczej rozstrzał duży, bo nic nie może mnie przyciągnąć na dłużej niż 100h :/
  • Odpowiedz
hirosków 3 poprzez jakieś csy, lole po nowe warzone, rusta i inne gierki co żrą GPU na teksturach

@UmiemSkibidi: wszystkie wymienione przez ciebie gry są już w miarę stare, mało wymagające i śmigają z palcem w tyłku na moim 2060. Jesteś pewny, że chcesz "inwestować" w 3060Ti? Póki twoja biblioteka gier to raczej stare klasyki, to zaproponowałbym używkę za kilka stówek. Nie masz co wydawać kilku kafli na kartę, której
  • Odpowiedz
@panKrzysztofKrawczyk: staram się mieć 144fps, bo taki rust/warzone 2 z tego co pamiętam obija się w okolicach 60-80 klatek na najniższych cieniach i srednio-wysokiej reszcie w 1440p. Przeskok na pewno jakiś będzie, a po cichu liczę że trafię lepszy wariant w okolicach 2000 zł. I w u----i się bawić nie będę, bo zależy mi na żywotności. U mnie kolejne karty przechodzą z rąk do rąk ode mnie do kompa kobiety,
  • Odpowiedz
@UmiemSkibidi: Nawet jakbyś zmienił na 4090 i i9-13900k, to w ruscie nie przekroczyłbyś 120 fps 1440p na high popie kilka godzin po wipe. Ta gra to największa porażka pod względem optymalizacji. Pisze to osoba, która ma ponad 4K h w tym syfie. Tutaj zużycie na każdym procesorze jest po 20%, liczy się głównie ddr5 z jak największym mhz i najmniejszym cl. 32gb+, bo to g---o potrafi zabrać 20gb+
  • Odpowiedz
@bibr: Gdy ja kupowałem swoją 2060 w Xkomie (2019), to miałem 2 lata gwarancji w sklepie, ale gwarancja producenta trwała 3 lata. Więc przez rok mogłem jeszcze pisać do MSI w razie potrzeby. Wydaje mi się, że nie ma co patrzeć na gwarancję sklepu, a lepiej patrzeć ile gwarancji daje producent. Oczywiście dowód zakupu wciąż będzie potrzebny do weryfikacji daty zakupu.

No ja się cieszę, że nie grywam w zbyt
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Villeman postaram się to naprawić. W międzyczasie można pobrać excela z gdrive. Tam powinna być zakładka "nowe fps" i będą te wszystkie wartości
  • Odpowiedz