Aktywne Wpisy
UlanaGraszka +125
Pierwszy, dłuższy wyjazd w #bieszczady z bombelkiem. Wiek taki, że ulubioną zabawkopamiątką jest kamyk #dzieci
Henson_ +35
Serio sie takie rzeczy dzieja sie ze ktos cie zaraza ukluciem igły w klubie hivem czy laska po prostu dawała kazdemu az hiva zlapała i znalazla jakas wymowke
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Otóż tradycyjnie Ukraińcy świętują Boże Narodzenie 6 stycznia, tak jak Rosjanie, ale w tym roku wiele ludzi się przerzuca na 24 grudnia. W Ukraińskiej aplikacji na telefon gdzie mają dostęp do dokumentów (coś jak nasz mObywatel) przeprowadzono głosowanie jak chcą świętować w tym roku, ponad 60% powiedziało, że w tym roku przestawia się na 24 grudnia, jakieś 20% powiedziało, że w tym roku im się nie uda ale w przyszłym się przestawią a tylko 20% odpowiedziało, że nie chcą się przestawiać (podobno częściowo przez starszych członków rodziny albo przez kościól który nie chce organizować świątecznej mszy 24 grudnia). "Chcemy się upodabniać do cywilizowanego świata i nie mieć nic wspólnego z Rosją", powiedziała znajoma.
#ukraina #wojna #swieta
@TotalDisaster: tradycja ta wynika z ułomności kalendarza juliańskiego. To tylko i wyłącznie niechęć wschodniego kościoła do przyjęcia całkowicie logicznej i słusznej reformy, tylko dlatego że była firmowana przez papieża.
Komentarz usunięty przez moderatora
@TotalDisaster: 7 stycznia
6 to wigilia
Komentarz usunięty przez moderatora
@Grzesiok: przecież to ty pierwszy wyjechałeś z banderą. Możesz mnie wyzywać od ruskich psów, ile tylko chcesz, tylko przyznajesz, że nie masz żadnych argumentów. Siedzisz pewnie na ukrainie i zrobisz co tylko możesz, żeby zakłamywać rzeczywistość, ale sympatii to wam nie przynosi w Polsce.
@AltCtrlSpace: takie wysrywy taguj #przegryw skoro 4k to są dobrze płatne posady