Aktywne Wpisy
Trismus +987
Viado +363
Dla wszystkich co bezdusznie rzucają hasłem "trzeba się było ubezpieczyć"
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
- Wiecie ile kosztuje ubezpieczenie domu na terenach na tym terenie? O ile w ogóle jest możliwe
- Wiecie że tam przeważnie mieszkają bardzo biedni ludzie w starych poniemieckich domach?
- Wiecie że ubezpieczyciel nie wypłaci żadnej kasy jeśli ktoś nie ma papierów na przegląd instalacji elektrycznej, pieca, komianiarza, itp? A te papiery mogły zostać porwane przez wodę
- Wiecie że w starym domu doprowadzenie instalacji elektrycznej, kotłowni itp do obecnych norm i przejśca przeglądów to może być koszt nawet 100k? Kogo na to stać?
- Wiecie że ubezpieczyciel wykorzysta wszystko przeciwko wam? Zawalił się dom od powodzi - fundamenty nie były zgodne z aktualnymi normami budowlanymi - nie ma kasy. Znaleziono jakaś "samowolę" budowlaną typu okno poszerzone o 10 cm - nie ma kasy. Brak wentylacji w kotłowni - nie ma kasy.
Z laptopami jeszcze gorzej, 10 letnie szroty są wystawiane za 500zł, wszelkie nowsze modele mają minimalnie obniżone ceny względem nowych urządzeń.
Do tego całe allegro zawalone lombardami i firmami sprzedającymi sprzęt po leasingu.
Kiedyś to było, a tera jest drogo ヽ( ͠°෴ °)ノ
#laptopy #smartfon #laptop #technologia #komputery #allegro
@dthprf: Patrzę ale chyba zdecyduję się na nowy sprzęt, bo to nie ma większego sensu.
Komentarz usunięty przez autora
i go sprzedałem za 300zł, jeszcze go solidnie wyczyściłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@K-S-: On dzisiaj wart jest 500 PLN ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mrKoval: Ja go sprzedawałem miesiąc temu, bo długo u mnie leżał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ale sru, kupił jakiś dzieciak, sam przyjechał po niego z ojcem, niech mu gierki na nim działają jak najdłużej ( ͡º ͜ʖ͡º)
Oczywiście jak już sobie dokupi kartę graficzną, bo tam tylko