Wpis z mikrobloga

@Drmscape2: Kiedyś zadałem to samo pytanie. Dla Ciebie zostaje ISS, ale strasznie na nią narzekają wszyscy...

1# Międzynarodowa Stacja Kosmiczna - ID: 21321
2# Rakieta NASA Apollo Saturn V - ID: 92176
3# Wahadłowiec Discovery NASA - ID: 10283
4# Lądownik księżycowy Apollo 11 NASA - ID: 10266
  • Odpowiedz
@Drmscape2: sety z przeszłości drogie, ale jak chcesz to jeszcze byl np 10231. Co do zestawów obecnie produkowanych to moge potwierdzić, ze ISS faktycznie ma średnia "stabilność" po złożeniu. I mam wrazenie ze lego trochę stracilo ostatnio na jakości, zdażyły mi sie lekko "porysowane" elementy wahadłowca na materiałach w kolorze piano black, a kupowałem z oficjalnego store na premierę.
floojd - @Drmscape2: sety z przeszłości drogie, ale jak chcesz to jeszcze byl np 1023...

źródło: comment_1672810612Fi0aJLpZIZqBSaDqvdKvjx.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Drmscape2: Saturn petarda, u mnie stoi na półce pod sufitem i jest pierwszym co przyciąga wzrok każdego kto wchodzi do pokoju :D Fajnie, że masz też lądownik, przymierzam się do niego od jakiegoś czasu, ale kurde w tym roku wypada i cena będzie rosła...
  • Odpowiedz
Lazik Perserverence nr 42158

@ExtraPensja: O, i to na pewno będę chciał. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na te stare zestawy będę polował, ale z tego co widzę, to albo nigdzie niedostępne, albo osiągają chore ceny na rynku wtórnym. Bardzo mi się spodobało lego, ale chyba nie aż tak. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@floojd: piękne półeczki (
  • Odpowiedz
@Drmscape2: Ja tez przymierzam sie do skompletowania kolekcji kosmicznej lego i rozgladam sie wlasnie za tymi starymi zestawami. Ceny nowych sa zaporowe, uzywki jeszcze jako tako ujda. Curiosity same klocki za 3 stowki na bricklinku, reszta drozsza
  • Odpowiedz
@ExtraPensja: ja się zastanawiałem długo na hayabusa i curiocity, w końcu wziąłem bo 'tylko te mi brakowały', a teraz się okazuje że jednak nie ;) nowe wezme.

ogólnie to przez ten rok zastanawiania się ceny poszły Ci pewnie mocno w górę.
  • Odpowiedz
@TomSz: Pewnie tak, widze po minifigurkach jak sa coraz drozsze. W zeszlym roku kupilem new count dooku z SW za 240, teraz najtanszy 350. To sa poki co marzenia, jak wygram w lotto to kupie wszystko i niczego nie bedzie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz