Aktywne Wpisy
PiotrFr +84
Klient do mnie zadzwonił w sprawie otynkowania domku i muru, który zrobił mu inny murarz.
Tak, murarz z własną firmą, to nie klient sam sobie zrobił.
Nawet nie wysiadłem z samochodu xD
#budownictwo #pracbaza #k--------------------l
Tak, murarz z własną firmą, to nie klient sam sobie zrobił.
Nawet nie wysiadłem z samochodu xD
#budownictwo #pracbaza #k--------------------l
wezsepigulke +268
Czytałem dużo wpisów i recenzji sprzed roku i niewiele tych chińczyków jest wciąż dostępnych. Próbowałem Tuya HY367, ale ciągle gubiły pozycje zaworu i zaczynały grzać 2-3 stopnie wcześniej.
#homeassistant
Tylko nie widziałem by ktoś rozkminił bezpośrednie gadanie z głowicami, jest integracja z bramką producenta (wymagającą chmury...).
@WykoZakop: patrząc po cenie Tato to chyba moje jednak nie działały tak źle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Możesz bez chmury, HA Integracja > HomeKit Controller, podajesz kod z bramki i masz bez chmury. (lub z i bez)
@annotate:
Mam to tak spięte i miałem też okazję sprawdzić jak to działa gdy padną ich usługi online :p akurat oststnio z dwa razy padły.
Po usunięciu jednej "głowicy" w aplikacji Tado ( telefon, serwer), usunięta głowica nadal jest dostępna przez HomeKit Controller.
Gdy odłączę bramkę Tado od Internetu, nadal mam dostęp przez HomeKit Controller.do tej usuniętej głowicy.
Prawdopodobnie masz taką samą możliwość
https://www.netatmo.com/en-gb/glossary/apple-homekit
Jak pada chmura to pada wszystko.
Mam chińczyka brandowanego Hama, w HA podstawowe paramery ma odczytywane, da się też niektóre rzeczy ustawić (część, np. Harmonogram na sztywno przez MQTT). Natomiast zastanawia mnie sensowna automatyzacja z HA - nie mogę znaleźć niczego sensownego w kontekście harmonogramu i obsługi np. zew. czujnika temperatury?
Swoją drogą w łazience rzędu 5m2 to kalibracja na minus 1 stopień sprawdza się całkiem dobrze, wiec myślę też,