Aktywne Wpisy
jaroty +235
Tłuścioch i pisiory: AAAEEEAAA NA PEWNO #!$%@? HAHA CO ZA MINISTER PIJAK UGA BUGA
Kierwiński: macie tu wydruk z alkomatu i japa
A gdyby to Pierdosław Smrodziński albo inny pisior brzmiał jakby był pijany, to media tłuściocha już rozpływałyby się nad atutami picia wódeczki i jak to Jan Paweł Drugi też lubił sobie wypić, a tak w ogóle to proszę przestać atakować Polskę i katolicką polskość Polski XdddDdDDDDD
#bekazpisu #polityka #partiarosyjska
Kierwiński: macie tu wydruk z alkomatu i japa
A gdyby to Pierdosław Smrodziński albo inny pisior brzmiał jakby był pijany, to media tłuściocha już rozpływałyby się nad atutami picia wódeczki i jak to Jan Paweł Drugi też lubił sobie wypić, a tak w ogóle to proszę przestać atakować Polskę i katolicką polskość Polski XdddDdDDDDD
#bekazpisu #polityka #partiarosyjska
marian-stefan +147
1) Regulowanie cen służy temu, żeby nie było chaosu i paniki na rynku. Jak wejdzie wyższy VAT, prognozowane wydatki na 2023 r. pozostaną niezmienione. Dzięki temu #logistyka wie, czego się spodziewać. Polska odpowiada za 1/3 #transport w całej UE. Chaos cenowy nie jest pożądany, te firmy muszą mieć stabilność. Tak działają #korpo, czego 13-letnie mireczki mogą nie wiedzieć.
2) Ceny nie są aż tak wygórowane. Reszta UE płaci podobne pieniądze. Nie manipulujcie. Jak pojadę na inne stacje, to wcale nie zapłacę mniej, bo najpierw musiałbym do nich dojechać, a to koszt dla mnie, to co mi po różnicy 17-25 groszy w DE czy SK? Poza tym sami widzicie, jakie ceny na WSZYSTKICH stacjach, transport musiał zdrożeć i stacje paliwowe nie uciekną przed kosztami. Tak samo jest z tankowcami.
3) Poza tym, kurde, otrzymujemy produkt premium. Nie Vervę, ale mowa o stacjach. Byłem dziś na MOPie z Orlenem. Kierowcy mają tam raj. Mnóstwo pysznego jedzenia, Konkret Burger faktycznie robi robotę. ;) Wyszedłem najedzony za 16 złotych. W McD zapłaciłbym 30 zł i wyszedłbym głodny. Zupki, placki, pizze, czułem się, jak na londyńskim lotnisku. Skądś muszą mieć pieniądze na taki wysoki standard. Chcesz luksus, to płać.
Stacje Orlenu są najlepsze w Polsce. Czysto, schludnie, bogata oferta, bistro & dyskont w jednym. Czekam na uruchomienie noclegów i dalszy rozwój.
To samo jest w Skandynawii. Płacisz więcej za paliwo i wyższe podatki, ale otrzymujesz coś, czego reszta Europy nie ma. To jest mądre zarządzanie firmą.
#polska #paliwo #gospodarka
Mirki z #zycietruckera pewnie potwierdzą.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@tether69 Merytorycznie proszę, bo was pozgłaszam.
Transport płaci cenę netto, koszty działalności przerzuca dalej, na klientów, finalnie na ceny w sklepie
W UE było taniej przez jakiś czas w cenach netto
Taki pro tip do tego wywodu. Ludzie jezdza na stacje glownie tankowac samochody, a nie zrec.
XDDDDD chce zatankowac samochod za normalna cene
@red7000: dlatego był chaos bo #orlen nagle podniósł ceny paliw.
@red7000: Tak, wpływy z VAT wpływają dla państwa i w teorii służą obywatelom i partii, zyski z wyższej marzy służą orlenowi i partii.
@red7000: spadku cen po sztucznym nakręcaniu
@red7000:
@red7000: Post był mądry, ale do tego momentu xDDDD
Naprawdę uważasz, że #!$%@? polaczków przez Orlen jest spoko, bo przynajmniej na Orlen Cafe można