Aktywne Wpisy
Minieri +734
Dziś w nocy całkiem spory ruch. W końcu mamy weekend więc ludzie się bawią, jedzą, piją a jak brakuje to gdzie pójdą? No wiadomo że do mnie. Bardzo dużo jedzenia dziś narobiłem, widocznie w takiej deszczowej pogodzie coś na ciepło w nocy jest zbyt kuszące by sobie odmówić.
O dziwo dziś pełna kultura. Oprócz jednego chama, ale chociaż jeden zawsze się trafi. Była też Ukrainka o której już kiedyś pisałem, że chciała na krechę. Dziś chciała najtańsze p--o, u mnie to jest Książ za 3,30zł, ale brakowało jej 20gr. Nie dałem. Kręciła się nerwowo pod okienkiem kilka minut aż w końcu ją olśniło - kratka do wycierania butów pod drzwiami. Pod nią pełno liści, ptasich piór, błota i jak się okazało pełna jej szczęścia bo znalazła pod nią aż 50gr. Gdybyście tylko widzieli jej minę, jakby mnie właśnie ograła w zaciętej partii szachów.
Co do szachów to był u mnie pan stróż z parkingu obok. Często mnie odwiedza bo widzi ze swojej kanciapy jak wychodzę zapalić i się przyłącza. Dzisiaj pochwalił się że dostał od syna tablet na urodziny i gra na nim w szachy właśnie. Z komputerem. Kiedy spytałem dlaczego nie pogra z innymi przez Internet to odpowiedział że się boi bo zawsze wygrywa i jeszcze go znajdą i mu wpier... ( ͡º ͜ʖ͡º)
O dziwo dziś pełna kultura. Oprócz jednego chama, ale chociaż jeden zawsze się trafi. Była też Ukrainka o której już kiedyś pisałem, że chciała na krechę. Dziś chciała najtańsze p--o, u mnie to jest Książ za 3,30zł, ale brakowało jej 20gr. Nie dałem. Kręciła się nerwowo pod okienkiem kilka minut aż w końcu ją olśniło - kratka do wycierania butów pod drzwiami. Pod nią pełno liści, ptasich piór, błota i jak się okazało pełna jej szczęścia bo znalazła pod nią aż 50gr. Gdybyście tylko widzieli jej minę, jakby mnie właśnie ograła w zaciętej partii szachów.
Co do szachów to był u mnie pan stróż z parkingu obok. Często mnie odwiedza bo widzi ze swojej kanciapy jak wychodzę zapalić i się przyłącza. Dzisiaj pochwalił się że dostał od syna tablet na urodziny i gra na nim w szachy właśnie. Z komputerem. Kiedy spytałem dlaczego nie pogra z innymi przez Internet to odpowiedział że się boi bo zawsze wygrywa i jeszcze go znajdą i mu wpier... ( ͡º ͜ʖ͡º)
Melkovva_ +53
Chyba mozemy zapomniec o nowoczesnym trenerze z zagranicy. "Prezent od PZPNu" dla Lewandowskiego juz sie laduje xd
Boniek byl narcyzem i popelnial bledy, ale przynajmniej byl obyty, nowoczesny i chcial dobrze dla kadry. Z Nawalka trafił, z Brzęczkiem nie, Sousa mial potencjal ale wybrał ze woli s--------c gdzies indziej. To co nam zaserwuje Kulesza to powrot do lat 90 i to bedzie okres zjazdu polskiej pilki.
#mecz #pilkanozna #reprezentacja
@Mathas: nie uciekną bo zagranicą ich nikt nie chce xD
@Mathas: nie uciekną, bo jedyny Polski trener co go chcą za granicą jest Skorza w Japonii XDD Reszta nic nie znaczy dla europejskiej piłki by dostawać jakieś oferty XD
@WhiteRaven12: dlatego wziął brzęczka? przypominam że były dobre wloskie nazwiska na stole wtedy.
@wokub: jaki klub prowadzi akutalnie Polak? Albo mocną reprezentację? Może nie ma dobrych polskich trenerów po prostu.
@wokub: typie, my przed całą historię kadry mieliśmy jedynie okresy z holendrem i portugalczykiem. A tak to sami polacy (nawet jeśli smuda to trochę niemiec). Ja mam lepszy pomysł, może niech polski trener się pokaże, nie wiem?
Może niech zacznie się szkolenie młodzieży na poważnie, bo póki co to Polska nie generuje młodych talentów. Zieliński to wypłynął dzięki swoich starym. Szczęsny to syn piłkarza. A Lewus to giga talent, gdzie polscy trenerzy się na nim doskonale poznali xD.
A no tak, nie ma boisk (w Chorwacji to pewnie boisko na boisku jest). No to nie wiem, może niech polski trener awansuje do UCL? Czy to naprawdę takie wygórowane żądanie, żeby polski trener z Legią co roku awansował do europejskich pucharów a raz na te 3 lata awansował do UCL? Jesteśmy j-----m 40 milionowym krajem, nawet nie jakoś biednym, C+ płaci astronomiczne pieniądze za ekstragówno, czy polscy trenerzy naprawdę muszą wybijać sobie zęby na Skonto Ryga czy Lewadia Tallin, gdzie są to kluby półamatorskie, finansowo na poziomie 2 ligi w Polsce?
No to może niech polscy trenerzy przez inne ligi dojdą do lig top5. Albo Portugalia lub Holandia. Może polskie kluby do g---o, ale dobry trener nie musi trenować w Polsce. Droga Cypr->Grecja->Zachód nie
Nie byłem fanem Nawałki, ale chyba nie był on gorszy od Sousy?
Gdzie napisałem, że nie ma boisk? Tzn. Jest problem, że wybudowało się w p---u orlików i większość jest zamknięta na klucz, ale nie powiedziałem, że brakuje boisk.
Odnośnie UCL problemem jest fakt, że
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora