Wpis z mikrobloga

@yupitr: mów więcej! bo ja dopiero odkryłem, że są ludzie co nie solą. A oni dopiero co odkryli że sa ludzie co sola( ͡° ͜ʖ ͡°)

Btw - do ludzi co nie solą. Czy to rodzinne? Czy nie solicie że względów zdrowotnych czy coś?
@Zielony_Minion: wszystko zależy od tego, w jaki sposób gotuję ryż

czasami gotuję ryż w taki sposób, że kupuję w takich kilogramowych woreczkach, moczę ten ryż tak ze 30 minut i wypłukuję z niego skrobię, suszę, zalewam wodą i gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu - nie solę. Próbowałem dodawać soli ale wychodził mi za słony i się łamał, więc zrezygnowałem z dodawania soli

Czasami gotuję ryż normalnie w torebkach, wtedy solę
@MG78: czyli solisz taki "czysty" ryż?

Bo mnie przekonywali, że jak solisz sos, czy coś z czym zmierzasz ryż, to w sumie nie ma znaczenia, ale o soleniu czystego ryżu nikt niewspomnial.

A para z Chin opowiedziała swoja historię, że w regionie gdzie żyją, w restauracji podają ryż na końcu, jako "zapychacz" a nie razem z daniem głównym jako side.