@kojos każdy ma swój do tego co ty chcesz tam wg przepisu robić? Jedni robią z kiszonej, inni ze słodkiej, inni z mieszanej. Jedni dają kiełbasę, inny mięso. Niektórzy grzyby a najlepiej wszystko ja raz nawet i boczek wędzony. Ramowy przepis to kapusta, podsmażona kiełbasa i cebulą, liść laurowy, ziele angielskie, może być jałowiec, sól pieprz, koncentrat pomidorowy.
@sberatel: "Ramowy przepis" i koncentrat pomidorowy? Co do kapusty, to o tej porze roku bym nie mieszał. Tegoroczna jest jeszcze dość delikatnie ukiszona.
@Limonene Tak samo jak grzyby, mięso i wino. Jedni robią z tym inni bez. Ja lubię mała ilość daje ładny kolor kapusty i pogłębia smak. W moich stronach z tego co widzę to większość tak robi.
@sberatel: no właśnie o to chodzi, że ten kolor powinien się wydobyć poprzez smażenie mięsa, wino i długie duszenie. Dodanie koncentratu to pójście na łatwiznę, tak jakbyś dodał czerwony barwnik do barszczu
Ramowy przepis to kapusta, podsmażona kiełbasa i cebulą, liść laurowy, ziele angielskie, może być jałowiec, sól pieprz, koncentrat pomidorowy.
Co do kapusty, to o tej porze roku bym nie mieszał. Tegoroczna jest jeszcze dość delikatnie ukiszona.
Komentarz usunięty przez autora