Wpis z mikrobloga

Jakiekolwiek źle opinie na temat ukraincow (te uzasadnione bo np masz uprzykrzajacego Ci życie sąsiada z Ukrainy lub masz problem w zapisaniu dziecka do żłobka lub lekarza) powoduje ostracyzm wśród wykopków że przypomina mi się jak te same wykopki śmiali się z Niemców że nie mogą wyrazić swojego zdania odnośnie imigrantów
#ukraina #przemyslenia #takaprawda #polska #niemcy
  • 9
  • Odpowiedz
@Kuntz_Ekesz: no widzisz, i akurat posłużyłeś się trefnymi przykładami, bo to, że masz uciążliwego sąsiada, to nie kwestia tego, że jest Ukraińcem, ale że jest chamem, a to, że nie ma miejsca w żłobku lub u lekarza, to problem systemu, który nie jest w stanie obsłużyć tylu klientów ilu przyjął. Bo chyba nie zamierzasz szkalować kogoś za to, iż wysyła dziecko do przedszkola?
  • Odpowiedz
Bo chyba nie zamierzasz szkalować kogoś za to, iż wysyła dziecko do przedszkola?

@the_good_guy: Przeicez beda ludzie, którzy beda atakowąc Ukrianców bo sie nie integruja i mówią po ukriansku, a jednoczesnie beda ich atakaowąc za chęć posyłania dzieci do polskich szkół. Tu przecież nie o logike chodzi.
  • Odpowiedz
@szurszur: owszem bo zwróciłem uwagę na inną rzecz a mianowicie że śmieszni są ludzie którzy śmiali się z Niemców o cenzurze a sami są właśnie tacy sami że cenzurują się nawzajem
  • Odpowiedz
@Kuntz_Ekesz: Nie ma cenzury. Nawet an Wykopie przeczytasz mnóstw gówna o Ukraińcach.

Przeszkadza Ci to, że takie komentarze spotykają się z ironią czy są ośmieszane?

W gruncie rzeczy Ukrainiec, czy Polak - nie ma większej różnicy. Chociaż niezaprzeczalnymi faktem jest, że są mniej okrzesani i bardziej "dzicy". Z drugiej strony są zdecydowanie bardziej patriotyczni niż Polacy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@GeraltRedhammer: chciałeś napisać, że nie ma żadnej różnicy między Ukraincem a Ruskiem. Jako Polak czuje się urażony, że ktoś śmiał mnie porównać do szoszona.
  • Odpowiedz