Wpis z mikrobloga

@Karol739: @wojciet: Tak podsumuwując, wróciłem do tematu po paru dniach reinstalacja gruba wg tego nie udała się, ponieważ wyskakiwał błąd że są uszkodzone superbloki :( Od 2 dni zrzucam dane, ale idzie to bardzo wolno, czasem plik 1 GB zrzuca się w 5 min, czasem w 1h, więc nie mam dużych nadzieji że dysk będzie używalny. Jeszcze może spróbuje tego Tak czy siak dzięki za naprowadzenie na temat, sporo się
@Powstaniec: zaufaj mi stary. jeśli będziesz wytrwały jak do tej pory to trudności jakie teraz masz w przyszłości będziesz rozwiązywał momentalnie. mam tu na mysli np. klonowanie/kopiowanie obrazów dysków niezależnie od stopnia uszkodzenia i poblemów z rozruchem/partycjami/uszkodzonym systemem plików. Mało tego. Przy dobrym wietrze z czasem dojdzie do tego, że tego rodzaju trudności w ogóle przestaną występować
@wojciet: Dzięki. Ta konfiguracja laptopa działała bezproblemowo przez 5 lat odkąd ją zrobiłem. I przez te 5 lat zapomniałem prawie wszystko co wiedziałem o instalacji/ konfiguracji sprzętu i ratowaniu dysku. Teraz nadszedł czas to sobie przypomnieć i rozszerzyć wiedzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)