- wygenerowało jakiś basicowy controller i view do ASP.NET Core 3.1 MVC po podaniu properties modelu
- wygenerowało kod na ESP8266 do łączenia się z wifi i obsługi czujników: zblizeniowego magnetycznego, czujnika obecności PIR oraz wykrywania obecnosci napięcia sieciowego, oraz informowania o zmianach stanów tych czujników poprzez POST requests na wskazany adres.
Czyli proste rzeczy których napisanie zajęłoby mi znacznie więcej czasu bo nie robię takich rzeczy na codzień więc
@KalashnikovMirasnikov: Ja raz dałem instrukcję, że dla pewnego Laravelowego Resource jest taka dokumentacja i żeby mi wygenerował mi podobną dla innego, co ciekawe po nazwach domyślił się jakie powinien napisać typy i w 10 polach popełnił jeden błąd
@KalashnikovMirasnikov: próbowałem i za każdym razem dostawałem jakieś niedziałające głupoty. A nie, sorry, raz zrobił coś co działało, ale było nieoptymalne i ostatecznie i tak musiałem napisać wszystko sam. Najgorsze jest to że on zmyśla sobie API - używa metod których nie ma w bibliotekach, ale które gdyby były, miałyby sens.
@Krolik: on nie ma dostępu do dokumentacji lub ma starsze wersje Wystarczy przekleić mu z dokumentacji odpowiednie fragmenty i kazać tego użyć Napisał mi tak działający kod w go ( ͡°͜ʖ͡°)
@Sunekkk: jak wystarczy przekleić przykłady z dokumentacji, to nie potrzebuje do tego żadnego AI - jaki sens przyklejać do chatgpt aby potem kopiować to do swojego kodu jak można od razu do swojego kodu?
@Krolik: skoro twoj kod to przeklejka z dokumentacji to po co w ogole cokolwiek pisac? xD
no ale jesli jednak chcialbys sobie uproscic robote to AI moze: wygenerowac kod w kilkanascie sekund mozna sobie w tym czasie isc i zrobic herbaty tak szybko na pewno kodu nie klepiesz jak AI moze polaczyc dwa lub wiecej komponentow w calosc zanim znajdziesz/wymyslisz od czego nawet zaczac ( ͡°͜ʖ͡
@Sunekkk: to musisz się zajmować jakimiś trywialnymi problemami, że Tobie działa. Próbowałem dać ChatGPT nawet problemy rekrutacyjne i też robiło je źle, a co dopiero problemy z pracy. Szybciej sam napisze niż sprawdze/poprawie co zepsuło. Poza tym pojawiły się właśnie badania, które pokazują, że programiści używający AI w pracy piszą gorszy kod od tych którzy piszą samodzielnie - czyli kolejny powód aby nie używać tych pseudo-wspomagaczy.
Typek z kanału "Sprawdzam jak" wyjaśniony przez widza za wrzucanie klik-bajtowych miniaturek na swoim live prezentujących zalane miasto (foto w komentarzu) #powodz #sprawdzamjak #wroclaw
#programowanie
Komentarz usunięty przez autora
- wygenerowało jakiś basicowy controller i view do ASP.NET Core 3.1 MVC po podaniu properties modelu
- wygenerowało kod na ESP8266 do łączenia się z wifi i obsługi czujników: zblizeniowego magnetycznego, czujnika obecności PIR oraz wykrywania obecnosci napięcia sieciowego, oraz informowania o zmianach stanów tych czujników poprzez POST requests na wskazany adres.
Czyli proste rzeczy których napisanie zajęłoby mi znacznie więcej czasu bo nie robię takich rzeczy na codzień więc
Wystarczy przekleić mu z dokumentacji odpowiednie fragmenty i kazać tego użyć
Napisał mi tak działający kod w go ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no ale jesli jednak chcialbys sobie uproscic robote to AI moze:
wygenerowac kod w kilkanascie sekund mozna sobie w tym czasie isc i zrobic herbaty
tak szybko na pewno kodu nie klepiesz jak AI
moze polaczyc dwa lub wiecej komponentow w calosc zanim znajdziesz/wymyslisz od czego nawet zaczac ( ͡° ͜ʖ ͡
większość przekleja kod z dokumentacji/so/ai bez analizy tego kodu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a później płacz xD