Aktywne Wpisy

michal-panicz +31
źródło: temp_file118440627767015163
Pobierz
SzubiDubiDu +353
W robocie siedziałem w pokoju bab, ale to było nieszczęście, codziennie słuchać o ich dzieciakach, przepisach na ciasto i planach na wakacje. Też wypytywanka co u ciebie, a jak tam, a co ty taki nierozmowny? Ciekawe co mam mówić jak dzieci brak, kasy na wakacje brak a blacha na ciasto zerdzewiała 20 lat temu xD
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go
Przesadzili mnie do pokoju gdzie 90% ludzi jest w delegacjach i siedzę z jednym gościem. Nazwijmy go

źródło: comment_16718653670qiilIyvZnutIjCWy5c6IP.jpg
PobierzZresztą, gdyby to było takie fajne, to SO, forum rusta i reddit powinno mieć mało postów proszących o wyjaśnienie tych błędów, a takich wpisów i pytań jest cała masa, nawet teraz, kiedy
@devopsiarz: totalnie szczerze, wolę taką zabawę niż siedzenie z valgrindem i szukanie gdzie jest dostęp do niezaalokowanej pamięci
Core dump segmentation fault
A niektórzy nie wiedzą jak działa komputer i piszą sobie np giełdy kryptowalut używając zwykłych floatow xD. I fajnie jest wtedy.
@spajdermen: i jeszcze 40 code monkeys Cię zaplusowało xDDDDDDDDDDD
Komentarz usunięty przez autora
@j557: kompilator, który poprawia za użytkownika to zło wcielone
Komentarz usunięty przez autora
są też przypadki w których powinien być jednocześnie warning i działanie kompilatora (np. nieużyta zmienna, która w kodzie maszynowym się nigdzie nie pojawi)
ale w większości przypadków to jest na szkodę, potem czytasz kod, który jest błędny, ale jakimś cudem działa i się głowisz, co jest nie tak, a każda
@BennyLava: bawi mnie ten kult algorytmiki bo w latach osiemdziesiątych wielu programistów zaczynało bawiąc się BASICiem na C64 i nie mając pojęcia o algorytmach i wcale im to nie
Sam przyznajesz, że Ci się przydało, bo wiedziałeś, że coś już kiedyś jakoś zrobiono i nie trzeba koła od nowa wymyślać, tylko starczy poszukać biblioteki. I nie chodzi tu o
Jednak podstawy to podstawy, potem łatwo mozesz zastosowac ta wiedze - do c++, pythona, rusta...