Wpis z mikrobloga

Nudność ten #skyrim
W porównaniu do #gothic świat jest bardzo bezpieczny. Możesz normalnie sobie iść ścieżką z miasta do miasta i tylko 2 wilki na 2 strzały Cię napadną, ale możesz im uciec. Mało walk. Dużo gadania.
Plus za t o, że musi chłop jeść, spać i być ciepło ubrany. Dobra grafika w zimie.
#gry
a.....e - Nudność ten #skyrim
W porównaniu do #gothic świat jest bardzo bezpieczny. ...

źródło: comment_1671819659FfKZuawA2FDdV6vfCRMi04.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aczutuse: To złe porównanie, Wiedźminy więcej czerpią z Gothiców niż Skyrim. Nie wszystkie cRPG to ten sam gatunek, tak jak Detroit to nie taka sama przygodówka jak choćby Syberia - chociaż sam poziom wszystkich tych gier jest wysoki i z gruntu podobny.
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: Tak, Skyrim to zdecydowanie sandbox, w zasadzie mógłby nie mieć fabuły i nikt by nie zauważył. Gothic jako sandbox by nigdy nie istniał. Widać to choćby po modach, Gothic nastawiony jest na fabularne rozgrywki, Skyrim robi ze smoków pociągi i odbiór jest świetny. ¯\_(ツ)_/¯ Wyobrażasz sobie pociąg w Gothicu? :D
  • Odpowiedz
@Antorus: Oblivion miał ten fajny efekt "idę z misją, albo nie idę, może zrobię wszystkie lochy w okolicy, może oleję główny wątek", w Skyrimie już tego nie było, a tych Youtuberów jest wielu, po angielsku pamiętam puszczałem sobie na noc jak spać nie mogłem i w pół śnie chłonąłem sam dźwięk do rana.
  • Odpowiedz
@RabarbarDwurolexowy: nom ale fabularnie to lezy i kwiczy :D Cesarz ginie z rąk zabójców na twoich oczach i wręcza ci amulet, chyba najważniejszy fabularnie item jaki istnieje w tej grze. Baurus, typek z jego elitarnej ochrony zamiast to zabrać i sam zająć się tym questem to wysyła cię w świat - więźnia w jakichś łachmanach, który na pierwszy rzut oka padnie martwy od pierwszego bandyty napotkanego na swej drodze.

Gracz
  • Odpowiedz