Aktywne Wpisy
patryk747 +1
Kurde bele mireczki, mam problem. Może ktoś coś doradzi. U mojej mamy od jakiegoś czasu nastąpiło pogorszenie wzroku, oraz ogólna apatia, ciągle zmęczenie. Dzisiaj dała się mówić żeby kupić glukometr i sprawdzić cukier. Cały czas oscyluje wokół 300, a teraz wieczorem wynik to 370. W jaki sposób można jej pomóc aby zbić ten cukier. Nigdy się nie leczyła na cukrzycę. Najbliższy termin do lekarza to najwcześniej przyszły tydzień. Istnieją jakieś domowe sposoby,
DerMitteleuropaer +136
Miejsce akcji - Norwegia.
Mieszkanie 86m² w nowym budownictwie, skonczone w pazdzierniku tego roku. Kosztowalo 4.9 mln NOK. Pomyslalem ze zrobie sobie scianke zeby miec dodatkowa sypialnie. Niestety spryskiwacz przeciwpozarowy byl za blisko nowej scianki wiec wymagal przeniesienia. Dogadalem sie z wlascicielem nieruchomosci ze zrobia to w cenie kupna mieszkania (kierownik budowy chcial 18k NOK za to).
Wiec postawilem scianke zostawiajac ja otwarta z jednej strony zeby chlopakom bylo latwiej puscic rurki w scianie. Wracam dzis z pracy i zastaje to. Praca wykonana przez wykwalifikowanych norweskich specjalistow.
#budujzwykopem #januszebudownictwa @FejsFak #remontujzwykopem #stepujacybudowlaniec #norwegia
@darek-jg: ale to nawet nie jest jako tako!
@darek-jg: robisz jako hydraulik w Lorenskog? Gadalem z waszym szefem i jutro jednak nie macie krotkiego dnia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Uderzylem juz wyzej i czekam na reakcje.
Ja na przyklad moglbym popelnic blad przy nakladaniu kleju i bylby przeciek, a taki fachowiec 3 lata naklada klej na rurki i sie na tym zna.
Bo jesli tak... coz, srednio wyszlo ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡
I jeszcze mam pytanie co masz na mysli piszac "Niestety spryskiwacz przeciwpozarowy byl za blisko nowej scianki wiec wymagal przeniesienia" skoro teraz tez jest cholernie blisko
Kable z pradem mozna wlozyc w plastikowa szyna i tak nie bija po oczach, chociaz nie da sie ukryc ze jest to idiotyczne rozwiazanie. Ja odbierajac mieszkanie mialem zamontowane kontakty zaraz pod sufitem w kazdym pokoju. Taki maja system. Tylko w lazience pokusili sie na podwieszane sufity