Aktywne Wpisy
xena_x +21
Chciałabym mieć mężczyznę przyjaciela ale w tych czasach to chyba niemożliwe. Za każdym razem jak ujawniam moje preferencje oraz to jak widziałabym mój wymarzony związek ludzie odpowiadają mi żebym przygotowała się na samotność, bo nie nadaję się do związku i żebym udała się do terapeuty. Co więcej kobiety tak mówią, że jak nie chce uprawiać seksu z mężczyzną, to po co w ogóle mi związek? Jakbym była jakimś pudłem którego funkcją jest
Qontrol +28
Znalazłem w garażu z 5 pudeł z płytami CD.
Filmy, gry nagrywane w latach 2000-2010 (mniej więcej). Pamiętam że była nagonka za dzieciaka na piraty. Ze chodzą po domach itp xD Ojciec wszystko spakował i schował na strychu i garażu.
Oczywiście wszystko piraty. Filmy w stylu oszukać przeznaczenie 1, Rocky 1 itp.
Wywalać to do kosza czy trzymać?
Kiedyś jak wszedł net, wszyscy to wywalali bo wszystko jest w necie. A teraz
Filmy, gry nagrywane w latach 2000-2010 (mniej więcej). Pamiętam że była nagonka za dzieciaka na piraty. Ze chodzą po domach itp xD Ojciec wszystko spakował i schował na strychu i garażu.
Oczywiście wszystko piraty. Filmy w stylu oszukać przeznaczenie 1, Rocky 1 itp.
Wywalać to do kosza czy trzymać?
Kiedyś jak wszedł net, wszyscy to wywalali bo wszystko jest w necie. A teraz
Czuje dobrze człowiek (。◕‿‿◕。)
#gownowpis #oswiadczeniezdupy #alkoholizm #chwalesie
@hermes-trismegistus: Ci ludzie może przestali pić, ale wcale nie wyleczyli się z bycia toksycznymi. Nie spodziewaj się po byłych alkoholikach trzeźwej oceny rzeczywistości. To nie alkohol czyni z Ciebie patologię, alkohol jest tylko katalizatorem. Więc były alkoholik zawsze Ci powie, że alkohol jest winien jego porażkom i będzie robił projekcję swoich problemów na każdego innego człowieka.
Przecież to najlepsze rozwiązanie, problem alkoholu załatwiony a sterowanie emocjami zachowane - czyli żadnego uszczerbku i depresji
Raczej powiedziałbym, że 3/4 dorosłych osób z mojego otoczenia gdy byłem młodszy była alkoholikami. Teraz widzę dużą poprawę. Ale z drugiej strony w Polsce w godzinach porannych sprzedaje się aż 1 milion małpek. Myślę że nie wylewają ich na chodnik, za tych którzy nie mogą :)
@Jerzy_Kudelski: Kurde, trafiłeś tym postem w samo sedno. Miałem bardzo podobnie. Nigdy nie byłem uzależniony od alko, choć w pewnym momencie zrozumiałem, że prawie całe moje życie towarzyskie kręci się wokół chlania. Ograniczyłem kontakty z bliskimi kumplami, po tym jak się jorgnąłem, że każdy weekend, choćbym nie wiem jak się zaczął, kończy się na wspólnej butelce u kogoś w mieszkaniu. W mojej głowie
@Jerzy_Kudelski: Ja robiłem identycznie.
@Ludwik_VI: Gorzej jak urodziny,
Nie mówimy o przewlekłym stosowaniu, raz na dłuższy czas przy okazji pracy w nl czy coś