Wpis z mikrobloga

Jak udało się Wam znaleźć partnera/partnerkę, którzy też nie chcą nigdy mieć dzieci? Jak idzie szukanie na apkach randkowych?

#childfree i może #antynatalizm
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Saule: trzeba mieć szczęście jak ogólnie przy spotkaniu kompatybilnych ludzi( ͡° ͜ʖ ͡°) ja miałam wpisane w profilu, że dzieci nie chcę, później na spotkaniu od razu temat wchodził badawczo przy jakiejś okazji w rozmowie. I do skutku. Ale ogólnie więcej facetów chce mieć dzieci, bo nie ponoszą tak znacznych kosztów rodzicielstwa, więc szukanie może trochę potrwać. Cierpliwości i szczęścia!
  • Odpowiedz
@ksanthippe: tak, to nie oni chodzą z rozerwanym kroczem i obwisłymi cyckami xD. No i zazwyczaj dla dziecka to matka jest rodzicem pierwszego kontaktu xD
  • Odpowiedz
@Saule: A bo nie zawarlem najwazniejszej wiadomosci. Portale randkowe, ale jak juz wspominalem wczesniej bylo kilka co jednak chcialy dziecko i to mocno
  • Odpowiedz
@Saule: może to zabrzmi, jakbym się wywyższał, ale moje doświadczenia i obserwacje to potwierdzają ¯\_(ツ)_/¯
Poluj na inteligentów i/lub ekscentryków. Ogólnie kolesi, którzy unikają mainstreamowej rozrywki i "typowego" stylu życia.
Ja w czasach studenckich, bardzo mocno siedziałem w subkulturze heavymetalowej, więc w tym środowisku znaleźć kobietę, która nie chodzi do kościoła i nie chce mieć dzieci, było proste jak znalezienie faceta z długimi włosami, w skórzanej kurtce ( ͡°
  • Odpowiedz
@Kotouak: podzielam ten pogląd xD nawet były jakieś badania, że im wyższe IQ, tym większa niechęć do posiadania dzieci

Sama jestem ekscentryczna, więc to pewnie dobry trop. I też jestem kucem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Saule: Jak większość rzeczy w życiu: zrządzenie losu (w tym przypadku dzięki znajomym kolegi, wspólne zainteresowania bardzo pomogły). Jeśli chodzi o apki randkowe nie korzystam, więc się nie wypowiem.
  • Odpowiedz