Wpis z mikrobloga

@L3stko: Daruj sobie piecyki kopułowe, bez modyfikacji są tak samo wydajne jak normalny piekarnik. Jak chcesz jakieś normalne piecyki to zostają gazowe albo modyfikowane kopułowe, a to już koszt około 1000 zł.

https://www.spice-electronics.com/en/electric-pizza-oven/1046-spice-diavola-pro-electric-pizza-oven-100-design-and-patent-made-in-italy-red-8056364613693.html

Ten piec będzie dobry jako kopułowy bez modyfikacji, ale trzeba dołożyć drugie tyle co chcesz przeznaczyć.
@rnggod: Daruj to Ty sobie takie powielanie mitów. Próbowalem robic pizzę w piekarniku o max temp 220 st i 250 st - oba zbyt słabe bez kombinowania z uchylaniem drzwiczek itp., poza tym szkoda piekarnika na takie nagrzewanie. Kupiłem z miesiąc temu Tessa Supreme za 329zl i sobie chwalę, do tego pirometr, wagę jubilerską i do pizzy typu classica starczy elegancko. Nie każdy musi celowac w neopolitańską pizzę.
T.....e - @rnggod: Daruj to Ty sobie takie powielanie mitów. Próbowalem robic pizzę w...

źródło: comment_1671135551Rx5vDWQRATl33VolvKuvyI.jpg

Pobierz
@L3stko: Ogólnie piecyk kopułowy według mnie jest lepszy niż piekarnik bo:
Nie musisz go grzać ponad godziny. Kopułowy grzejesz ze 20 min i jest gotowy do pieczenia.

No i w sumie tyle plusów. Minusów też w sumie nie ma w porównaniu do piekarnika.
Dopiero te lepsze piecyki to trochę gamechanger. Teraz za 1100zł jest kopułowy spice diavola pro - ale dopiero wchodzi na rynek.
A reszta piecyków to koszt powyzej 2,5k