Wpis z mikrobloga

@WMPP: Mam koło 500m3 przestrzeni więc taki jest jak najbardziej ok :), lepszy jest większy niż za mały zawsze może chodzić na mniejszych obrotach
  • Odpowiedz
@WMPP: No jak lubisz, ale to nieco za mało. Jak masz jak ja powierzchnie 500m3 to powinieneś wymieniać koło 250-300m3 na godzinę przy normalnym zanieczyszczeniu powietrza przez mieszkańców. Ty wymieniasz koło 180m3. Dodatkowo jak masz gości/gotujesz powinieneś odpowiednio zwiększyć tą ilość. Ale to już kwestia jak wolisz.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lobo: to się liczy inaczej. Jest ustawa w której są podane wartości dla danego typu pomieszczenie. Dla sypialni liczy się ilość osób która będzie tam spać, dla łazienek jest podana stała wartości, dla kuchni też, dla innych pomieszczeń brudnych to trzeba zbilansować z pomieszczeniami czystymi. W sypialni śpimy teraz 2+1 więc tam anemostat jest mocno otwarty. Akurat syn lubi zasypiać w bujaku, a miejsce na bujak jest tylko pod anemostatem.
  • Odpowiedz
@WMPP: Kwestia taka, że ja mogę odpalić na wolniejszych obrotach i jak będzie potrzeba np. w lato wieczorem do szybkiej wymiany powietrza przed snem :), a różnica kwotowa to raptem 400zł.
  • Odpowiedz