Wpis z mikrobloga

• 164
Ten obrazek... 35% przeciw. Ilu jest mężczyzn w wieku 18-55? 8 milionów, czyli około 20%

Wychodzi na to, że można zmusić daną grupę osób do wszystkiego, wystarczy, że większość tego chce. A ja głosuję za tym, żeby stare baby dostawały 220V pod żebra raz w tygodniu xD

#obowiazkowecwiczeniawojskowe
kimoz - Ten obrazek... 35% przeciw. Ilu jest mężczyzn w wieku 18-55? 8 milionów, czyl...

źródło: comment_1670915329CCbRNgn3pIEDqleIvUEmjO.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jednorybek: Dlatego trzeba zrobić tu i tu i wyciągnąć średnią.... W kościele i tak już prawie nikogo nie ma tak że ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1-2 góra pokolenie i się skończy...
Może będą chodzić po domach i nawoływać jak świadkowie Jehowy hahahaha xDDDD
  • Odpowiedz
@kimoz: demokracja w praktyce działa tak, że rząd, czyli 51% mandatów ma partia, która zbierze właśnie 8mln wyborców. Tylu wyborców miał PiS w 2019, mniej więcej tylu miały koalicje rządzące w poprzednich latach.

więc jest jeszcze ciekawiej niż piszesz. Wystarczy zebrać 8mln zdyscyplinowanych wyborców i możesz wymusić na reszcie 30mln ludzi cokolwiek chcesz, w granicach luźno rozumianej konstytucji oczywiście. #pdk

siłą takiego PiSu jest to, że moherowe berety
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 60
@kimoz: ciekawe jakie by były wyniki, gdyby zrobić ankietę wyłącznie wśród ludzi, którym pobór może grozić? Nie wiem, ale się domyślam
  • Odpowiedz
@kimoz: na tak zadane pytanie to wiadomo, że większość się zgodzi. Niech zapytają 'czy należy powoływać cywili nawet na 3 miesiące do wojska, gdzie będą całymi dniami maszerować, ścielić łóżko i rozstawiać namioty, rekompensatę dostaną może za pół roku, a jak mają firmę to może im upaść, bo państwo jak zwykle uchwaliło bubel prawny'
  • Odpowiedz
ciekawe jakie by były wyniki, gdyby zrobić ankietę wyłącznie wśród ludzi, którym pobór może grozić? Nie wiem, ale się domyślam

@Pan_Bober: ja bym chciał zobaczyć ankietę na zasadzie
1. Czy należy powoływać na ćwiczenia obywateli?
2. Czy uważam, że powinienem się znaleźć w grupie obywateli których będzie dotyczyć pierwsza fala powołań na ćwiczenia?
Już tutaj przewiduje o wiele mniej odpowiedzi 2x Tak
Nie mówiąc już o tym, że powołanie na
  • Odpowiedz
Wychodzi na to, że można zmusić daną grupę osób do wszystkiego, wystarczy, że większość tego chce.

@kimoz: brawo, odkryłeś właśnie "demokrację".
  • Odpowiedz
Podstawowym założeniem demokracji jest poszanowanie mniejszości.

@donaldJretard: wiesz, to "tylko" założenie. Zasady głosowania są jasno jednak pokazują, że decyduje większość.
  • Odpowiedz