Wpis z mikrobloga

Z doktorkiem jest coraz gorzej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wmówił sobie, że istnieje faktyczny problem tego, że Polacy przeceniają Polskę xD Od tygodnia gada o tym samym. Tu już nie chodzi nawet o meltdown związany z RP Obojga Narodów. On chyba musiał odpalić ostatnio TV, gdzie wyskoczyło mu TVP Info - i pomyślał - „Polacy tak myślą o Polsce?! Bzdura!”.

Chyba nikt oprócz pisowskich mediów nie twierdzi, że Polska jest jakimś mocarstwem - wręcz przeciwnie. Wysoka inflacja sprawiła, że nastroje społeczne w Polsce spadły.

W odróżnieniu od doktorka nhab, który jak zawsze zmyśla wydziwione teorie z sufitu w swojej kanciapie - zasięgnąłem do najnowszego raportu Kantar Public, który mówi, że 69% Polaków uważa, że sytuacja w kraju zmierza w złym kierunku. 74% źle ocenia sytuację polskiej gospodarki. 55% uważa, że materialne warunki do życia w Polsce pogorszą się w najbliższych latach.

Jak pokazują badania - większość Polaków negatywnie ocenia stan naszego kraju. Ludzie, którzy myślą, że jest super, a Polska to potęga są w znacznej mniejszości.

Zobaczymy jak długo doktorek będzie wałkował swój wyimaginowany mit - daje to fajne preludium do wydania jego książki, bo jeśli z takimi mitami on tam walczy, to niezła beka xD

Btw - w dzisiejszym strumieniu świadomości było chyba wszystko - twierdzenie, że Polska ma dzisiaj problem, bo demokratyczna szlachta w XVIII w. była GUPIA, wychwalanie pod niebiosa Francji, parodiowanie i wyśmiewanie Bartosiaka, narcystyczne stwierdzenie, że tylko ON w całym kraju może obiektywnie ocenić stan Polski na świecie xD Takie out of context Napierała. Oczywiście było wszystko, oprócz merytorycznej oceny tego ile Polska znaczy na świecie xD

#napierala #schoweknamiotly #bestiazewschodu
Pobierz Mjj48003 - Z doktorkiem jest coraz gorzej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wmówił sobie, że istnieje fa...
źródło: comment_1670793560pYWLqmYJrhxTAbPykeTX5R.jpg
  • 12
@Mjj48003: nie da sie tego buca słuchać, ostatnio beukot, skakanie po tematach, "expertoza rodakoza", zapętla sie w jakieś idiotyczne wywody, i tradycyjne szarpanie znanych i lubianych nazwisk, osiągnął max 16.5 subs (zacznie się trend unsub), i na tym stanęło, ale jak juz walnął ze jest ekspertem polityki to mi opadła wszelka chęć, poprosiłem w firmie, żeby mnie przeniesiono d bardziej ambitnego projektu, raz, że mamy nowy, duży nabór do działu, dwa