Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +163
Właśnie teraz trwa ważny mecz Polska - Włochy w Lidze Narodów w siatkówce.
Też nie wiedzieliście?
No właśnie, bo każdy ma to w piździe.
Ludzie wolą oglądać Szkotów z championship i ligi szkockiej i dziadka Shaqiriego strzelającego w okienko.
Czemu siatkówka nie jest sportem narodowym? xD
#mecz
Też nie wiedzieliście?
No właśnie, bo każdy ma to w piździe.
Ludzie wolą oglądać Szkotów z championship i ligi szkockiej i dziadka Shaqiriego strzelającego w okienko.
Czemu siatkówka nie jest sportem narodowym? xD
#mecz
zielonykszak +102
Według mnie przesłaniem tego hasła jest #antynatalizm w czystej postaci.
Co autor tego powiedzenia chce nam powiedzieć? Że najlepiej gdyby była non stop wojna bo ludzie wtedy byliby lepsi?
Czy może to że jak się na chwilę poprawi to później znów się spier^!(@oli ?
Zabawne jest to że ludzie powtarzający takie hasła które mają skrajnie negatywny wydźwięk dotyczący naszego losu dalej nie widzą niczego złego w rozrodzie....
#filozofia #historia #przemyslenia
Podobnie głupie są pseudointlektualne pierdy antynatalistów, dla których życie to wyłącznie #!$%@?, beznadzieja i ciągły przegryw.
I te wszystkie wojny, choroby, cierpienie, śmierć to jest dla przegrywow a dla nadludzi takich jak ty jest wieczne szczęście?
@galek: oczywiście że jest
Rozumiem, że ludzie doświadczają w swoim życiu jedynie wojny, cierpienia i śmierci i nie ma nic poza tym? xD
Ciekawe, że autorami takich wysrywów są głównie #!$%@? żyjące w komfortowych warunkach i dobrobycie- ich móżdżek po prostu został zaprogramowany do
Popatrz sobie na to zdjęcie i powiedz tym ludziom którzy są nad trumna że szczęście to jest w większości kwestia ich nastawienia
Komentarz usunięty przez autora
Ogromna liczba wynalazków stworzonych na potrzeby armii z czasem przenika do zastosowań cywilnych.
Jest tak choćby z internetem bez którego dzisiaj już większość ludzi żyć nie potrafi.
No pogrzeb i co w związku z tym, gość na zdjęciu nawet nie zauważył momentu tej strasznej śmierci, tak jak ja nie zauważam kiedy zasypiam i tracę świadomość kładąc się do łóżka. A rodzina wiadomo, że będzie opłakiwać i przez jakiś czas przeżywać, a potem pogodzi się ze stratą.
W sumie to dla antynatalisty śmierć powinna być czymś pozytywnym,
@galek Badania pokazują że pojedyncze wydarzenia w życiu typu śmierć bliskiej osoby nie wpływają znacząco na poziom szczęścia w życiu, co zresztą już Ci pisałem. Wnioski odnośnie kto zrobił z siebie większego idiotę zostawię już Tobie.
Patrząc na życiorys Tesli ciężko powiedzieć, że miał szczęśliwe życie, ale nie można powiedzieć, że jego życie nie było bezcelowe.
Rajmund Kolbe - los tragiczny, ale był do końca wierny swoim ideałom.
Maria Skłodowska-Curie jedna z pierwszych ofiar choroby popromiennej - też paskudny koniec.
Szczęśliwe
Twierdzenie, że zjawisko oparte na wzajemnym pożeraniu się wymuszenie zaistniałych materialnych (w tym przede wszystkim czujących) istot zwanych organizmami to coś fajnego, jest szalenie nielogiczne, absurdalne, irracjonalne - po prostu durne.
W przypadku zbędnie zaistniałych istot, wszystko, co wymieniłeś, ma większą wagę
@HAL__9000:
Albo twój został błędnie nastawiony. To tylko twoje subiektywne oceny zjawisk, nie są to żadne prawdy ostateczne. Można mieć dowolny stosunek do tych zjawisk i wartości.
Zaciera sie tu naprawde cienka granica między eugenika, antynatalizmdm itp
@galek: ogółem to absurdy m do tego podchodzi najkorzystniej, gdyby nie to, to zostaje nam ciężki nihilizm, depresja i samobój. Wybór jest oczywisty wg mnie.
Te oceny są logiczną implikacją niezależną od tymczasowych, indywidualnych upodobań zbędnie zaistniałych organizmów.
Jeśli coś jest logiczne, to ostatecznie znaczy, że jest prawdziwe.
To, że fizycznie możliwe jest wyrażanie różnego zdania przez równie zbędnie i wymuszenie zaistniałe ludzkie istoty, nie oznacza, że każde z nich jest ok. Są twarde