Aktywne Wpisy
Wytłumaczcie mi czemu ludzie kupują szeregówki, albo bliźniaki.
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
Tyle jest tu naśmiewania się z patodeweloperki mieszkalnej, a nikt się nie śmieje z tych potworków typu yebnięty na środku pola, na zadupiu bliźniak, gdzie każdą połowę kupią obcy sobie ludzie i będą na siebie skazani w tej intymnej atmosferze, dużo bardziej niż w bloku mam wrażenie.
Pełno tego się nasrało ostatnimi czasy.
Jadę na takie zadupie do swojego dentysty i mijam coraz więcej
patryqo +222
To jest normalne? U was też? Bo mi sie już pierodoli od tego #rownouprawnienie i nie wiem co jest normalne a co nie(╯°□°)╯︵ ┻━┻
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
#kiciochpyta #dzienkobiet #pracbaza #pieklokobiet
Pomijając, że mamy tzw. WOT, czyli "zapaleńców", którzy ewentualnie sami chętnie by walczyli,
Pomijając, że prawdopodobieństwo ataku ruskich na kraj NATO wynosi mniej niż 0.01%,
Pomijając, że współczesne wojsko w cywilizowanych krajach to technologia, sprzęt i specjaliści wojskowi, a nie randomy z cywila,
Pomijając, system powołań i że randomowe wyciąganie ludzi na ~ miesiąc/trzy do koszarów, będzie mniej efektywne niż np. zebranie najpierw z puli tych, którzy chętniej by tam poszli się "przeszkolić",
Pomijając wszystkie aspekty moralne typu przymus itd, to:
W tym kraju z dykty i znając życie jestem niemal pewny, że po przybyciu na takie ćwiczenia miesięczne, będą one wyglądały w ten sposób, że masz 2 h dziennie realnych ćwiczeń 8h to sen, a reszta to tracenie czasu i przebywanie z randomowymi ludźmi ( często patusami, z którymi będzie trzeba wchodzić w konflikty itd.)
Takie ćwiczenia ch^%a dadzą to raz, dwa budżet dostanie po dupie, trzy można by je z pewnością zorganizować w dzień lub dwa, a nie miesiąc ja p&&%^&^e.
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko
Jak chcesz uzupełniać straty w zawodowych, bez rezerwy? Armia zawodowa to szkielet, gdzie rerwa go uzupełnia, a nie tworzy osobny byt.
- Łotwa,
- Polska,
- Chiny.
A jeżeli chcesz przytaczać skandynawię, to przypomnij sobie do którego sojuszu wojskowego nie należą.
Jeżeli szybko kurczy ci się 6 milionów żołnierzy, to raczej problemem są pociski nuklearne, a nie brak cywila po 30 dniach biegania po poligonie. Ten cywil w takiej sytuacji i tak pewnie wyparował razem z którymś grzybem atomowym.
Masz cytat z artykułu 5:
Artykuł 5
Strony zgadzają się, że zbrojna napaść na jedną lub więcej z nich w Europie lub Ameryce Północnej będzie uznana za napaść przeciwko nim
@galgal: a rozumiesz, że tutaj jest problem, ze te hehe ćwiczenia kończą się przysięgą wojskową?
@cisza666: ale co niby umieć pociągnąć za spust i nałożyć maskę hazową? Na to trzeba aż miesiąca? A no tak zapomniałem najważniejsze tupanie synchroniczne bo przysięga to ma najwazniejsza wartość bojową.