Aktywne Wpisy
wykop +35
Dzień dobry, Wykop! (ツ)
prosiliśmy Was ostatnio o feedback dotyczący wykopowych aplikacji mobilnych. Wasz odzew był ogromny, za co bardzo mocno Wam dziękujemy - jesteście wspaniali, wiecie? (。◕‿‿◕。) Wszystkie zgłaszane przez Was tematy zostały przeanalizowane przez zespół i rozpisane. Dziś wracamy do Was z pierwszą paczką gotowych zadań - pozostałe zadania będziemy realizować w kolejnych aktualizacjach.
No dobrze, a teraz przejdźmy do konkretów. Poniżej lista
prosiliśmy Was ostatnio o feedback dotyczący wykopowych aplikacji mobilnych. Wasz odzew był ogromny, za co bardzo mocno Wam dziękujemy - jesteście wspaniali, wiecie? (。◕‿‿◕。) Wszystkie zgłaszane przez Was tematy zostały przeanalizowane przez zespół i rozpisane. Dziś wracamy do Was z pierwszą paczką gotowych zadań - pozostałe zadania będziemy realizować w kolejnych aktualizacjach.
No dobrze, a teraz przejdźmy do konkretów. Poniżej lista
dddobranoc +521
zakupiłem w tym tygodniu przy okazji jarmarku miód na jednym ze stoisk, akurat potrzebowałem do obiadu a się okazało że domowe zapasy uległy wyczerpaniu.
To miód lipowy z pasieki Dziki Miód (https://www.dzikimiod.pl/miod-lipowy-1000-g-zbior-2021-r), po otwarciu mam wrażenie, że coś z nim nie tak. Wprawdzie leje się normalnie i rozpuszcza raczej też (choć nie wiem na ile te testy są wartościowe) ale po pierwszym spróbowaniu powiedziałbym, że to smak cukru jak sztuczne miody w dzieciństwie, a sam miód po otwarciu jest czysty, pozbawiony krystalizacji czy pyłku.
Czy możliwe że był podgrzewany?
Czy ktoś miał do czynienia z tą pasieką? Widzę że w sieci są różne opinie, może ktoś ich fałszuje?
Dawno nie miałem lipowego, może po prostu nie ogarnąłem i jest normalny?
#miod #wroclaw #kiciochpyta #pytanie #pomocy #jedzenie #pszczelarstwo
Pierwsze źródło na które powołuje się artykuł:
Cytaty z pierwszego akapitu:
pH i kolor poprawione po podgrzaniu.
@Symmachus: Dyskusja skonczona ( ͡° ͜ʖ ͡°)