Aktywne Wpisy
duzy_krotki +671
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
koronawirus +364
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
Po co ci druga karta sieciowa?
Dlaczego kupujesz jedną kość pamięci?
Dlaczego kupujesz kartę za 7k, procesor za 1,7k a na zasilacz nawet 400zł nie wyłożysz?
Karta graficzna nie mieści się do tej obudowy. Chłodzenie procesora ma 0mm zapasu. Obudowa ma tragiczny przewiew.
Karta graficzna zaleca zasilacz 850W, znaczy wypadałoby wziąć jeszcze mocniejszy bo z tego co kojarzę RTXy lubią mieć nagłe skoki w poborze prądu (szpilki) i słabsze
Ram - 32 gb ddr4 jest na prawdę spoko ale nie w jednej kości. Będziesz miał o wiele mniejszą wydajność niż mając 2x16. Ponieważ w takim układzie ram będzie działać w dual channel.
Procesor - będzie bottleneckiem dla karty. Jeżeli chcesz wycisnąć pełnie, to nie podchodź z niczym poniżej 12 generacji. Ogólnie polecam dopłacić i kupić 13600k lub 13600kf. Na promocji wyrwiesz w okolicach 1500 i nie będziesz miał żadnych problemów z wydajnością. Ale będziesz musiał kilka stówek