Wpis z mikrobloga

O co chodzi z tymi wezwaniami?
To jakieś jednostkowe przypadki, bład systemu, czy już tysiącami wzywają?
I komu to grozi? Jakiś przedział wiekowy, każdemu jak leci czy był lub nie kiedyś?
Ktoś jest w stanie powaznie odpowiedzieć, poza tym, że jakiś koleś dostał pismo i jest beka?
Co jakiś czas są takie "błedy systemu", najczęsciej ktoś ma jakies powiadominie, że moga mu auto zarekwirować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#heheszki #obowiazkowecwiczeniawojskowe #wojsko #polska
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@text: c--j wie, śmierdzi trochę baitem, trochę prawdą a i trochę g---o prawdą, także mirkować, obserwować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Co jakiś czas są takie "błedy systemu", najczęsciej ktoś ma jakies powiadominie, że moga mu auto zarekwirować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@text: Takie powiadomienie to dostałem nawet ja osobiście, że mogą mi zarekwirować sprzęt.

To jakieś jednostkowe przypadki, bład
  • Odpowiedz
@konrad1: Sam mu mówiłem, że p------i jak mnie od 2-3 miesięcy tak straszy, że coś się u niego dzieje bo losowi ludzie dostają z p---y powołania i obecnie te powołania pojawiły się na wykopie.

Myślałem, że panikuje i mnie nakręca jak to ma w zwyczaju robić, bo mieszka w polsce b i narzeka na pisowski b----l i złodziejstwo dookoła tych turbopisowskich miejscowości.

Nic więcej nie wiem.
  • Odpowiedz
@text: pytałem znajomego listonosza i rzeczywiście ostatnio przychodzą do ludzi listy z wezwaniami z WKU (Mazury). gadał z jednym gościem, który przeszedł szkolenie i trwało jakoś +/- 10 dni.
  • Odpowiedz
  • 1
@text nawet jak wzywają to ile mogą wezwać? Populacja mężczyzn w wieku 20-40 to u nas około 20% czyli pi razy drzwi 8 mln sztuk. Trzeba to jeszcze przemnożyć przez współczynnik nienadających się i już przeszkolonych, ale to nadal zostaje pula kilka mln. Tutaj piszą, że w tym roku miało to być 48tys, wiele więcej nie będzie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@60groszyzawpis: uwaga twierdzą,. ściemnieją, mącą. Pewnie ruska agentura. Podrobili nagranie z radia, wrzucają powołania żeby wywołać niepokój i zrazić ludzi do dobrodusznego PiSu! Zdrajcy itd.
  • Odpowiedz