Aktywne Wpisy
mam wszystkie pięć filmow z #popek na potwierdzenie wrzucam tu zestawienie screenow jesli kogos kreca takie rzeczy obrzydliwe i chce obejrzec wiecej to zapraszam na priv albo wpiszcie w komentarzu ze chcecie popeka
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Oczywiście związane z #teoriespiskowe
Uważa się, że piramidy służyły za grobowce, miejsce pochówku faraonów. Następnie przeczytałem, że nie znaleziono w nich ani jednej mumii, czy też ludzkich szczątków. Potem znalazłem info, że znaleziono w nich ogólną liczbę dwóch mumii, co i tak nie jest jakąś oszałamiającą liczbą, żeby piramidy faktycznie uznać za miejsce pochówku (a raczej cel ich wzniesienia).
Wyczytałem również, że budowa takiej piramidy nie powstała rękami niewolników, a wykwalifikowanych robotników, którzy spoczywali potem w grobowcach nieopodal budowanych przez siebie piramid. Takie grobowce miały być podziękowaniem za ich ciężką pracę. 600 osób w zespole, praca zmianowa, 10h pracy dziennie. Około 30 lat na wybudowanie jednej takiej piramidy. Sama logistyka wydaje się nierealna jak na tamte czasy, ale dopuszczam możliwość, że żyję złym wyobrażeniem rozwoju cywilizacyjnego sprzed blisko 6 tysięcy lat.
Zastanawia mnie także, jak opłacalne było takie przedsięwzięcie. Symboliczne, nie zwróci się, musisz płacić wielkiemu zespołowi, wymieniać kadry, zapewnić surowce do budowy.
Jakie są Wasze przemyślenia?
Zgodnie z uznawanymi przez większość historyków i archeologów teoriami, piramidy służyły jako grobowce dla faraonów i ich rodzin, a ich budowa była wynikiem wielkiej dbałości o wieczne spoczywanie tych władców. Faktycznie, niewiele mumii zostało odnalezionych w piramidach, co