Aktywne Wpisy

cadec +73
#norwegia #emigracja
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy
Mirki jesteśmy z dziewczyną w Norwegii w Stavanger i wylądowaliśmy w pracy w polu, praca od 7 do 20 naprawdę ciężka praca w której jeszcze jeden Polak pospieszą drugiego nie wiadomo po co, długo nie wytrzymamy, może ktoś na miejscu miałby jakąś inne prace która mogły polecić/zaproponowac z noclegiem. Pozdrawiamy

ForTravelSayYes +362
Dzisiejsza rozmowa z moim różowym:
Różowy: Podpaski i tampony powinny być refundowane bo to nie nasza wina że dostajemy okres.
Ja: dezodoranty i antyperspiranty też powinny być refundowane bo to nie nasza wina że się pocimy xD
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Albo inaczej - dostaną za darmo wszystko do szkoły dla dzieci, razem z laptopem i żarcie. Chyba uda im się w ciągu miesiąca znaleźć 30 zł na podpaski.
A jeśli się nie uda, to mówimy o skrajnej biedzie, w przypadku którym podpaski są najmniejszym problemem, bo prawdopodobnie mówi się o ludziach, którzy nie jedzą, mało piją i się
@AlienFromWenus: w szkole nie ma papieru toaletowego, bo jest wrzucany w całości do kibla, a mydło rozlewane na podłodze.
Jeśli problemem jest to, że "spotka cie nagła potrzeba", to
@zjem_wszystko: Teraz jest jeszcze lepsza IMO opcja i alternatywa - majtki menstruacyjne.
No ja nigdy nie płaciłam oddzielnie za papier w publicznych toaletach ( ͡° ͜ʖ ͡°) Skoro jest w nich dyspenser mydła i srajtaśma, to dlaczego ma nie być podpasek czy innych środków higienicznych? To coraz częstsza praktyka w galeriach handlowych, klubach, restauracjach itd., że oprócz
To nadal nie oznacza, że podpaski nie
Mezczyzni powinni dostawac tez wolne jak kobieta ma l4 z powodu ciazy, i potem okiekuncze, nie nasza wina ze nie mozemy zajsc w ciążę
Prezerwartywy powinny byv refundowane, nie nasza wina ze strzelamy plemnikami
Mezczyzni powinni miec doplaty dociezkich zawodow, nie nasza wina ze te lekkie sa zajete przez kobiety
Tak, najlepiej jest mieć kilka, ale kupujesz sobie raz zestaw i masz na lata, więc jest to jednak dużo bardziej ekologiczne niż podpaski czy tampony. Ich nie trzeba jak podpaski wymieniać co kilka godzin, tylko można dużo rzadziej, co też jest dużym plusem. Można też na początek kupić tylko 1 parę, a potem stopniowo co miesiąc dokupować kolejne. Szczególnie dobrze sprawdzą się w pierwsze dni okresu albo u kobiet, które mają krótkie, się intensywne okresy.
Minusem kubeczka jest to, że trzeba sobie przy nim grzebać, jego opróżnianie w publicznej toalecie może być stresujące, nie zawsze umywalka jest w tym samym pomieszczeniu co WC by sobie kubek opłukać, a majtki menstruacyjne po prostu zakładasz i zapominasz że masz okres.
W dodatku jak źle założysz kubeczek i się nie przyssa to będzie przeciekał, jak tampon za długo trzymasz to też będzie przeciekał, a te majtki nie przeciekają. One mają tą pieluchową część nie tylko w kroku, ale też prawie na całym tyłku i na brzuchu, więc nie ma szansy by coś się "ulało", do tego są projektowane tak, by wyglądały ładnie, a nie jak pielucha, którą się
Poza tym nie użyłam określenia darmowe tylko "płatne ekstra", więc jak widać zaczynasz pisać coraz większe bzdety, bo brakuje ci jakichkolwiek sensownych argumentów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do profilaktyki, to tak. Polecam nosić ze sobą chusteczki higieniczne niezależnie od płci.
A podpaski w sraczu mi przeszkadzają choćby z tego względu, że niektóre panie własnymi potrafią tapetować wnętrza kabiny w publicznej toalecie.
I skoro teraz nie jest to dostępne, to lepiej ze sobą po prostu
@moll: Spotkałaś się chociaż raz w realu z taką sytuacją, czy tylko czytałaś w necie że tak się dzieje? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym czy uważasz, że w szkołach nie powinno być papieru toaletowego dla dzieci, bo dzieci się tym papierem bawią jak to ktoś przed chwilą na górze napisał? Ja uważam, że to skandal że w szkołach srajtaśma i mydło pojawia się tylko na dni otwarte i wywiadówki...
I można ze sobą nosić nawet mydło w kostce, ale nie byłoby takiej potrzeby jakby po prostu nikt nie skąpił tej odrobiny kasy na to by w każdej łazience były podstawowe środki higieny. Twierdzenia typu "ręka ci nie uschnie jak będziesz nosić w torebce zapasowe mydło, srajtaśmę i podpaskę" to według mnie zupełnie niepotrzebnie bronienie urzędników i Januszy biznesu, którym się nie chce zadbać w prosty dla nich sposób o