Aktywne Wpisy
M4rcinS +238
Eh, muszę to zrobić. Ten januszex mnie dobija. Obiecują podwyżkę od 5 lat i nic. Przychodzę dzisiaj z wypowiedzeniem umowy. Zobaczymy co szef na to powie. Jestem aktualnie jedyną osobą na dziale która bez niczyjej pomocy da sobie radę, bo reszta to nowe osoby. Miałem je uczyć, ale wali mnie to. Obieram od razu cały mój urlop i wypadam z tego gówna zwanym firmą. Po 16 opiszę wam co i jak.
#
#
cmhqwidget +32
Odwrotna Familiada Sezon 2 cz. 10
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzednim tygodniu, będą eliminowane.
Motywy eliminowane w tym tygodniu: #!$%@?/ruchanie, Grzegorz Borys, moderatorzy wykopu, Niemcy, Areczek
Zostaw plusika dla zasięgu!
Nagroda publiczności dla @Staraagrafka:
"Co wprawny pseudokibic potrafi przemycić na stadion?"
Prawidłowe pytanie:
Co kojarzy się z Sherlockiem Holmsem?
Wygrał/a: @Masuj
"z czym kojarzony jest Sherlock Holmes"
W poprzednim odcinku
Rozwiązanie
Zasady: Masz odpowiedzi, zgadnij jakie jest pytanie. Odpowiedzi, które zawierają motyw, który wygrał w poprzednim tygodniu, będą eliminowane.
Motywy eliminowane w tym tygodniu: #!$%@?/ruchanie, Grzegorz Borys, moderatorzy wykopu, Niemcy, Areczek
Zostaw plusika dla zasięgu!
Nagroda publiczności dla @Staraagrafka:
"Co wprawny pseudokibic potrafi przemycić na stadion?"
Prawidłowe pytanie:
Co kojarzy się z Sherlockiem Holmsem?
Wygrał/a: @Masuj
"z czym kojarzony jest Sherlock Holmes"
W poprzednim odcinku
Rozwiązanie
#gotowanie #zalesie
Przecież kiedyś przepisy były takie precyzyjne i składniki wyliczone co do mikrograma...
Wyjaśnij mi co jest trudnego w spawaniu, nie widziałeś nigdy jak ktoś spawa ?
A jak nie wiesz jak określić konsystencję na oko, bo robisz coś pierwszy raz, to poszukaj jakiegoś filmiku, żeby mieć punkt odniesienia, po tym najłatwiej się zorientować jak powinna wyglądać konsystencja. zawsze tak robię, bo sam przepis do dla mnie za mało, nie wiem jak kiedyś ludzie
Jak będziesz miał w przepisie jajko 50 gramów, a kupisz takie po 60 gramów to jak będziesz te 10 gramów zbierał?
Reszta to już proporcje. Ciasto powinno być lekko płynniejsze od lanej śmietany 12%
I do tego trzeba dojść trochę metodą prób i błędów, bo mąki od różnych producentów też mogą się różnić.
Nie wszystko ogarniesz za pomocą wagi.
Dlatego wagę możesz brać co najwyżej szacunkowo, a nie jako prawdę objawioną.
Ale skoro już smażyłeś naleśniki to powinieneś kojarzyć konsystencję ciasta jakie powinno być.
No więc odmierzaj sobie po 200 ml składników które są podawane jako "szklanka" danego składnika a potem ewentualnie zagęszczaj mąką albo rozrzedzaj mlekiem i wodą.
Jak na mój gust to one są zdecydowanie za grube, ale co kto lubi ¯\_(ツ)_/¯