Wpis z mikrobloga

czasami jak kros wystawia na olx kasety za darmo to zabieram i lubię ogladac ich zawartosc w ciemno bo ludzie kiedys nagrywali wszystko.

@filigranowylolek: ohui, jeszcze jakby to gdzieś archiwizować, to już w ogóle kosmos- wyciągnięte sprzed 20 lat filmy zgrywane jak leci to jest dopiero skok w epokę
@klinQQ: też się zbierałem przez rok, aż w końcu się zebrałem i dokonałem zakupu. Dokładasz do tego kartę zbierającą obraz analogowy i można zgrywać przez OBSa. Tylko miejsca potrzeba full na dyskach :>
@Sheena1: 240 to bylo coś, ziomek na osiedlu pożyczał nagrane w kiepskiej jakości filmy za 2-3 zl, same nowosci, smykałkę do biznesu miał już w wieku 10 lat, naturalny talent
@ptt_: gigabiedy xD
po prostu czas w minutach. niektóre magnetowidy umiały nagrywac w trybie LP (LongPlay). mozna było nagrac więcej, ale pogarszała sie jakość
cudowny zapach ( oczywiście dotyczy nówki sztuki ale dość długo się trzymał jak kaseta nie wędrowała po różnych ludziach )

@stefankot: w sensie te papierochy z ktorymi zawsze kaseta wracala?

Teletekst ukryty był/jest w nadawanym obrazie

@Szab: Juz nie jest, cyfrowe nadaja osobno bo by sie literki zmienialy od kompresji MPEG przeciez. Ale za to jest natychmiastowy dostep.

A no i byly tez telewizory ktore mialy cache wiec mialy natychmiastowy