@hellyea: 1kg mąki, 600 wody, dwie łyżeczki soli i trochę drożdży. Wyrabianie dość ważne, poszukaj na YT bo jak za mało napowietrzysz to będzie pita a nie pizza
@Maldonado: o, fajne, dzięki! Myślisz, że mogę użyć suchych drożdży (w przeloczeniu)? Bo po dlświeże musiałabym iść i straciłabym czas na wyrastanie. @niegwynebleid: widziałam ten przepis, tylko właśnie z 24h wyrastaniem, a ja chciałabym zrobić pizzę dzisiaj wieczorem ( ͡°ʖ̯͡°) tak, do pieczenia zawsze daję max. Kiedyś miałam zajebisty piekarnik z popsutym termostatem XD i tak grzał opór, że blachy się wyginały
@hellyea: wiesz, po tych dwóch godzinach w cieple da się zjeść. Będzie trochę drożdżami śmierdziało i nie zrobią się fajne bąble, ale i tak lepsze niż 95% placków na telefon
@niegwynebleid: ooook, to w takim razie zrobie dwa ciasta- jedno z linka od mireczka wyzej i jedno od Ciebie. Połowę zjemy dzisiaj- po jednej pizzy z każdego ciasta, a połowę zostawię tych ciast do jutra :D
Kiedyś miałam zajebisty piekarnik z popsutym termostatem XD i tak grzał opór, że blachy się wyginały XD dobra pizza z niego wychodziła i do dosłownie max. 4-5minut.
Pizza cienka, lekka, mało składników, piekarnik domowy.
Czy ew. wyrastanie ciasta w piekarniku może coś pomóc? Jeśli tak to JAK? (Temp. i czas).
#gotujzwykopem #pizza #kiciochpyta
Im więcej dasz czasu, tym lepiej
Wyrabianie dość ważne, poszukaj na YT bo jak za mało napowietrzysz to będzie pita a nie pizza
@niegwynebleid: widziałam ten przepis, tylko właśnie z 24h wyrastaniem, a ja chciałabym zrobić pizzę dzisiaj wieczorem ( ͡° ʖ̯ ͡°) tak, do pieczenia zawsze daję max. Kiedyś miałam zajebisty piekarnik z popsutym termostatem XD i tak grzał opór, że blachy się wyginały
@hellyea
I o to chodzi, to mi się podoba ( ͡º ͜ʖ͡º)