Aktywne Wpisy
kinkykylie +734
Od razu człowiek czuje się bezpieczniejszy, widząc takie łapanki na kierowców, którzy przy pustej drodze nie zatrzymali się do zera, tylko zwalniali do 5 km/h na znaku stop. Przeklęci kryminaliści ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#policja #polskiedrogi #polska #bekazpodludzi
#policja #polskiedrogi #polska #bekazpodludzi
WielkiNos +102
Juleczki z twittera twierdzą, że oświadczyny ze strony mężczyzny to uprzedmiatawianie kobiet.
#bekaztwitterowychjulek #zwiazki #zareczyny #pieklomezczyzn #logikaniebieskichpaskow
#bekaztwitterowychjulek #zwiazki #zareczyny #pieklomezczyzn #logikaniebieskichpaskow
Witam pieknych ludzi z tego tagu.
Szukając alternatywy dla kawy chce zacząć pić yerbe.
Co wybrać na początek?
Oczekuje powera od rana, takiego solidnego kopa. Smak może być intensywny (gdy piłem jeszcze alkohol, to bardzo lubiłem dymne whisky) pierwsza yerba nie musi być najmocniejsza, żeby móc się jeszcze czymś zaskoczyć ;)
Naczynie mam już zamówione.
Słucham państwa!
@Ejber_z_Fyrtla: I pod względem smakowym, i pod względem działania i pod względem zdrowotnym. Yerba niestety dla yerbiarzy nie broni sie niczym. Pij aztecki napój bogów, czyste kakao to zobaczysz różnice ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kakao z grudki używam codziennie do owsianki nocnej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ejber_z_Fyrtla: Po yerbie? Tak już nie żartując to jest zwyczajnie niedobra, słabo działa i w większych ilościach są doniesienia o rakach przełyku. Guarana lepsza od yerby imo. A czyste kakao jeszcze lepsze bo przy okazji kofeiny też żelazo, fosfor, magnez, potas i wapń. Ale to musi być prawdziwe kakao
Pierwszy lepszy przepis ale w miare legitny
PRZEPIS jest taki (na 0,5l. kubek):
Ten przepis brzmi #!$%@?, czyli muszę spróbować bo gorzka czekoladę z chilli uwielbiam.
Dawno nie sprawdzałem informacji o tym w sumie. Może jednk nie. Ale tak czy inaczej stestuj guarane i kakao ( ͡° ͜ʖ ͡
Ciężko sparzyć? To ile sypac na początek jak parzyć?
Sypać tyle ile masz ochoty. Zacznij od nawet 1 łyżki na szklankę czy co tam będziesz miał za naczynie i stopniowo zwiększaj.