Aktywne Wpisy
stanley___ +68
biedakwsiowy +11
#kiciochpyta jak to możliwe że mając ponadprzeciętne iq stwierdzone psychiatrycznie przy okazji diagnozy autyzmu mam problem z podstawową matematyką w liceum? testy iq matematyczne idą mi całkiem dobrze, wychodzą mi naprawdę spoko wyniki a na matmie zaćmienie umysłu. Myślałem żeby pójść sobie kiedyś na #politechnika no ale nie pójdę skoro nie kumam matmy. Jak myślicie, jak to możliwe że mając iq wyższe od przeciętnej mam problem z całkowicie przeciętną matematyką w 3
Piszę na studia pracę zaliczeniową na jeden z przedmiotów pod tytułem "Czy marże deweloperów są faktycznie tak wysokie?". Sam wybrałem :)
Macie jakieś twarde dane na poparcie, albo obalenie tej tezy? Mam się zamiar przekopać przez wyniki finansowe czołowych deweloperów i poszukać co tam znajdę ciekawego w sprawozdaniach, ale pomyślałem, że zapytam też o zdanie ekspertów WKP Investments.
https://www.rics.org/globalassets/rics-website/media/news/news--opinion/performance-metrics-required-returns-and-achieved-returns-for-uk-real-estate-development.pdf
Google i jedziesz
@dlolb: historyczne dane o marży z NBP
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@dlolb: machajoncypapiesz.jpg
Powodzenia w pisaniu: już widać, że metodologię badań masz w małym paluszku xD
@dlolb: I prowadzący zajęcia się na taki tytuł faktycznie zgodził? Jak tak, to zmieniaj od razu kierunek, lub jeszcze lepiej uczelnię. Albo w ogóle zostaw studia, premia za wyższe wykształcenie i tak jest teraz niewarta zachodu.
Jako ciekawostkę mogę napisać, że kilka lat temu, gdy nasi deweloperzy notowali rekordowe marże (średnio ponad 30%, a rekordzista ponad 50%), to w krajach rozwiniętych taka marża wynosiła kilkanaście %